Zahtevamo prenose sednica lokalnog parlamenta

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Apatin zahteva od aktuelne vladajuće većine da obezbedi uslove za televizijsko prenošenje sednica Skupštine opštine Apatin.

Na poslednjoj sednici skupštine opštine, odbornik Srpske radikalne stranke Milorad Mrđa je, pozivajući se na Poslovnik o radu skupštine, zatražio da se što pre obezbede prenosi sednica u direktnom ili odloženom prenosu, po uzoru na opštine u okruženju (Sombor, Odžaci).

S obzirom da se za finansiranje medija i njihovih aktivnosti godišnje izdvaja preko 10 miliona dinara iz budžeta naše opštine, smatramo da bi prenosi sednica trebalo da predstavljaju prioritet u oblasti javnog informisanja, umesto finansiranja besmislenih medijskih projekata koji nisu u interesu građana.

Podsećamo javnost da je vladajuća partija neposredno po dolasku na vlast 2016. godine vratila prenose sednica, što smo u tom momentu i podržali, ali su nakon nešto više od godinu dana prenosi ukinuti, iz nama nepoznatih razloga.

Građani nisu upoznati sa aktivnostima u lokalnom parlamentu i o najvažnijim odlukama koje se donose, te zahtevamo da se što pre vrate prenosi sednica, jer bi se time postigla veća transparentnost rada skupštine, efikasnije delovanje odbornika, kao i objektivno informisanje građana.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM