Zahtevamo više novca za poljoprivredu!

Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke obaveštava javnost da je pažljivo proučio Odluku o budžetu opštine Vladičin Han za 2021. godinu. Pomenutim budžetom predviđeno je da će plate zaposlenih građane opštine Vladičin Han koštati preko 143 miliona dinara.

Istovremeno, za poljoprivredu i ruralni razvoj naprednjačka vlast je iz opštinskog budžeta izdvojila svega 6 miliona dinara; preciznije, 6.200.000,00 dinara.

Zanimljivo je da je naprednjačka vlast na ime tekuće budžetske rezerve opredelila gotovo 22 miliona dinara. Reč je o sredstvima koja se koriste za neplanirane svrhe ili za svrhe za koje nije bilo obezbeđeno dovoljno sredstava.

Mi, srpski radikali, smatramo da je ovakvo ponašanje naprednjačke vlasti u Vladičinom Hanu skandalozno i da predstavlja jasan pokazatelj da naprednjačka vlast ne ume da odredi prioritete u vođenju opštine. Jedan od prioriteta u vođenju opštine Vladičin Han trebalo bi da bude očuvanje sela, razvoj poljoprivrede i stvaranje uslova za ostanak ljudi na ognjištima svojih predaka.

Pametna vlast bi novac usmerila za pomoć porodicama sa decom, mladim bračnim parovima, preduzetnicima i penzionerima sa niskim primanjima, a ne na plate i tekuću budžetsku rezervu.

Podsećamo lokalnu naprednjačku vlast da je 2019. godine u Vladičinom Hanu rođena 151 beba, dok je broj umrlih 295.

Mi, srpski radikali, mišljenja smo da se pod hitno mora pristupiti izmenama opštinskog budžeta kako bi se ova bruka uklonila i kako bi se pod hitno pomoglo svim mladim bračnim parovima, a pogotovo kako bi se pomogao razvoj poljoprivrede. To je jedini način da se Vladičin Han spasi od propasti. Besmisleno je milione dinara izdvajati za džepove članova opštinske vlade.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM