Zamenik ministra spoljnih poslova Venecuele uputio pismo Šešelju!

Tokom jučerašnje posete poslanika Srpske radikalne stranke ambasadi Venecuele u Beogradu, otpravnica poslova Dija Nader de el Andari predala je radikalima pismo zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele za Evropu Ivana Hila koje je poslao lideru radikala dr Vojislavu Šešelju.

U pismu je na pet strana detaljno objašnjena aktuelna politička situacija u Bolivarskoj Republici Venecueli. Istaknuto je da se ova država trenutno suočava sa državnim udarom, ekonomskom blokadom i eventualnom vojnom intervencijom, te da se iza svih ovih pretnji nalaze Sjedinjene Američke Države čiji je cilj rušenje demokratski izabrane Vlade, sa namerom da povrate kontrolu nad najvećim rezervama nafte na planeti, koje su u ekskluzivnom vlasništvu države Venecuele. Objašnjeno je takođe kako je, na osnovu instrukcija od strane američke administracije, došlo do samoproglašenja poslanika Huana Gvaida za vršioca dužnosti predsednika. U pismu se navodi i da je predsednik Venecuele Nikolas Maduro od početka svog mandata, koji je preuzeo 10. januara 2019. godine, uputio čak 300 javnih poziva na dijalog sa opozicijom, uprkos činjenici da je opozicija u potpunosti kontrolisana od strane Sjedinjenih Američkih Država, koje su Venecueli nametnule veoma oštre sankcije koje ozbiljno ugrožavaju nacionalnu privredu i kapacitet države da zadovolji potrebe stanovništva.

Trenutna politička situacija u Venecueli veoma je slična situaciji u kojoj se Srbija nalazila pre dve decenije, neposredno pred petooktobarski puč. Svesni opasnosti sa kojom se Venecuela suočava i loših namera Zapada, koji prvenstveno želi da preotme prirodne resurse ove države, srpski radikali nastavljaju sa nedvosmislenom podrškom legitimno izabranom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Zamenik ministra Ivan Hil do sada je obišao osam evropskih zemalja i sledećeg utorka dolazi u posetu Beogradu. Hil je podneo zahtev za sastanak Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, a srpski radikali upozoravaju režim i resornog ministra da srpski narod očekuje da država Srbija uputi nedvosmislenu podršku slobodarskom narodu Venecuele i njihovim predstavnicima koje su demokratskim putem izabrali.

Komentari

0 KOMENTARA