Zašto TV Pančevo ne prenosi sednice Skupštine grada Pančeva?

Odbornici Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Pančeva postavili su odborničko pitanje lokalnoj naprednjačkoj vlasti u vezi sa načinima finansiranja Televizije Pančevo iz gradskog budžeta, od trenutka kada je prešla u ruke novog vlasnika.

Radikalski odbornici Petar Jojić i Slobodan Mrđen zatražili su odgovor na pitanje koliko je sredstava godinama izdvajano iz budžeta grada Pančeva za namenu finansiranja TV Pančevo, po kom osnovu, cilju i nameni i naglasili da će, ukoliko ne dobiju tražene informacije, sledeći korak biti obraćanje resornom povereniku i drugim nadležnim institucijama.

„Imajući u vidu da je ukinut prenos sednica Skupštine grada od preuzimanja televizije od strane novog vlasnika, time je onemogućena javnost rada odbornika, uz ugrožavanje osnovnih demokratskih prava građana da prate rad izabranih predstavnika u Skupštini grada Pančeva, a radi se o opštem interesu oko 130.000 građana Pančeva, koji su nezadovoljni radom te televizije, koja je od osnivanja, pa sve do novog vlasnika, prenosila sve sednice Skupštine grada“, objašnjavaju pančevački radikali.

Srpska radikalna stranka postavlja pitanje u čijem je interesu da se sednice ne prenose u celosti. Takođe, ne treba preterano velike mudrosti da se postavi i pitanje zašto se sednice održavaju skriveno od javnosti, iza zatvorenih vrata, ukoliko Grad Pančevo finansira pomenutu televiziju.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM