Dok Banat pije vodu punu arsena, Mirović gradi zgradu RTV za 44 miliona evra!

„Srpska radikalna stranka je sa ogorčenjem i u neverici primila informaciju, koju je u javnost plasirao Miodrag Koprivica, generalni direktor Radio televizije Vojvodine da će nova poslovna zgrada RTV na Mišeluku koštati čak 44 miliona evra. Ovo je skandal bez presedana. Dok je za najveći deo Vojvodine u 21. veku, osnovna komunalna infrastruktura – voda, asfalt, struja i kanalizacija misaona imenica, bahati naprednjački pokrajinski režim se rasipa milionima na projekte od kojih građani nemaju nikakve koristi. Dok Banat pije vodu punu arsena, Mirović gradi spejs šatl zgradu za televiziju, koja nije medijski servis građana, nego partijska televizija Srpske napredne stranke. Srpska radikalna stranka zahteva smenu Miodraga Koprivice i kompletnog rukovodstva RTV, raspisivanje javnog konkursa za izbor novog direktora i formiranje višestranačkog upravnog odbora, sastavljenog od predstavnika svih parlamentarnih stranaka.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da uporno, godinu i po dana, traži od Igora Mirovića zvaničnu informaciju, koja je konačna cena koštanja nove poslovne zgrade RTV, ali da predsednik Pokrajinske vlade izbegava odgovor.

„Kada se krenulo u realizaciju projekta, Mirović je tvrdio da će nova zgrada RTV koštati između 1,5 i 1,8 milijardi dinara. Međutim, u međuvremenu, troškovi su udvostručeni. Na jedvite jade, preko poslaničkog pitanja, dobio sam polovičan odgovor da će izgradnja koštati 3.150.800.000.000,00 dinara, ali da ta cena ne podrazumeva tehničko – tehnološko opremanje objekta. Dakle, sama izgradnja, bez opremanja objekta, koštaće više od 25 miliona evra. Osiromašeni građani moraju znati da su zlatom plaćali izgradnju nove zgrade televizije, jer će, za svaki izgrađeni kvadratni metar, biti plaćeno preko 1600 evra. Miroviću, objasni javnosti, kako je moguće da kvadrat nove zgrade RTV košta 1600 evra?!“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali ističu da je zgrada Radio televizije Vojvodine, jedan u nizu, promašenih, megalomanskih projekata od kojih građani nemaju nikakav benefit.

„Naprednjački pokrajinski režim ne interesuje poražavajuća činjenica da kompletan severni i srednji Banat pije neispravnu vodu, punu arsena, da dobar deo sela po Vojvodini nema asfalt, niti kanalizaciju. Umesto da finansiraju izgradnju prečistača otpadnih voda, kanalizacije i fabrika vode, kao elementarne civilizacijske potrebe, pokrajinski režim zida novu zgradu televizije, na kojoj je zabranjena svaka kritika nesposobnog i u kriminalu ogrezlog naprednjačkog režima na republičkom i pokrajinskom nivou. Srpska radikalna stranka zahteva od Igora Mirovića da, potvrdi ili demantuje, informaciju da će građani za zgradu RTV platiti 44 miliona evra.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM