Eliminisati izvršiteljsku mafiju!

„Srpska radikalna stranka je pokrenula veliku kampanju na prostoru čitave Srbije čiji je krajnji cilj ukidanje javnih, privatnih izvršitelja. Privatni izvršitelji su savremene dahije, koji deru kožu građanima naplaćujući izmišljene, protivzakonite i protivustavne troškove. Izvršitelji su na čelu organizovane kriminalne grupe, a kompanjoni su im nadležni državni organi, banke i unapred poznati kupci otetih kuća i stanova. Pozivam sve Novosađane da potpisom na peticiju podrže inicijativu srpskih radikala, kako bi zajedničkim snagama ukinuli izvršiteljsku mafiju, a izvršni postupak vratili u nadležnost sudova.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad.

Jakšić je rekao da će, peticija za ukidanje javnih izvršitelja, biti prikupljana svakodnevno u stranačkim prostorijama i, na punktovima - svim pijacama, prometnicama i u centru Novog Sada.

„Novosađani su, nažalost, na svojoj koži najviše osetili divljanje izvršiteljske mafije. Od 2013. do danas na teritoriji Novog Sada je pokrenuto preko 80.000 postupaka prinudne naplate. Izvršitelji upadaju u stanove, uteruju strah i besomučno pljačkaju građane Novog Sada visokim naknadama, izmišljenim, protivzakonitim troškovima i plenidbom imovine. JKP „Informatika“ Novi Sad sve vreme protivustavno građanima obračunava zateznu kamatu, otima im po svakom pokrenutom predmetu 6000 dinara za nepostojeće advokatske usluge i dodatnih 4680 dinara kao „predujam za vođenje postupka prinudne naplate“. Izvršiteljska mafija je u saradnji sa JKP i advokatskim kancelarijama, samo na osnovu nepostojećih advokatskih usluga, opljačkala najsiromašnije Novosađane za 4.000.000 evra. Ovoj otimačini se, bez odlaganja, mora stati na put.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da je skandal bez presedana, što JKP „Informatika“ još uvek duži nekoliko hiljada onih građana Novog Sada, čiji je prinudni postupak, vodio zloglasni novosadski izvršitelj Svetislav Ćurčić. Ćurčiću, omiljenom izvršitelju naprednjačke vlasti, građani su masovno isplaćivali dugove, ali, on novac nije prosleđivao poveriocu.

  • danas je zakazano iseljenje dve novosadske porodice, koje nemaju alternativni stambeni prostor. Srpska radikalna stranka smatra da niko ne sme ostati bez krova nad glavom, jer je pravo na dom osnovno ljudsko pravo. Pozivam sve sugrađane da nam pomognu, da stavimo van snage sramni Zakon o izvršenju i obezbeđenju i da, zajedničkim snagama, ukinemo javne izvršitelje.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM