Hitno rešiti problem sahranjivanja na sremskoj strani grada!

„Srpska radikalna stranka zahteva od gradske vlasti da hitno, bez odlaganja krene u rešavanje ključnog komunalnog problema sa sremske strane grada, a to je problem sahranjivanja. Godinama unazad stanovnici Sremske Kamenice imaju problem da obezbede mesto za sahranjivanje svojih srodnika, zato što su kapaciteti na kameničkom groblju popunjeni, bez mogućnosti proširenja ovog groblja. Stanovnici Sremske Kamenice su prinuđeni da svoje najmilije sahranjuju na Novom groblju u Novom Sadu ili na Trandžamentu u Petrovaradinu. Imajući u vidu da su i kapaciteti na Trandžamentu vrlo ograničeni, jedino logično rešenje je izgradnja novog centralnog groblja za sremsku stranu grada na Alibegovcu, u skladu sa Generalnim planom Novog Sada.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Jakšić je rekao, da srpski radikali uporno, godinama skreću pažnju na ovaj problem, međutim, vlast u Novom Sadu ništa po ovom pitanju nije uradila.

„Novi Sad i u ovu godinu prenosi suficit od preko 6 milijardi dinara. Srpska radikalna stranka insistira da se deo sredstava, na predstojećem rebalansu budžeta, izdvoji za izgradnju centralnog groblja na Alibegovcu, koji će dugoročno rešiti problem sahranjivanja na kompletnoj sremskoj strani grada. Maštarija o nekakvom kaskadnom rešenju na postojećem kameničkom groblju je preskupo i privremeno rešenje. Imajući u vidu da se u narednim godinama očekuje urbanistički bum na prostoru između Petrovaradina i Sremske Kamenice, jedino izgradnja novog centralnog groblja na Alibegovcu može rešiti ovaj komunalni problem.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali ističu da bi, prema važećim urbanističkim planovima, buduće groblje na Alibegovcu, svojim kapacitetima rešilo problem sahranjivanja u narednih 70-80 godina.

  • Sad kao grad sa najvećim budžetom po glavi stanovnika u Republici Srbiji, mora obezbediti elementarne uslove za život svim svojim stanovnicima. Asfalt, voda, struja, kanalizacija, mesto za sahranjivanje su elementarne civilizacijske tekovine. Srpska radikalna stranka poziva gradsku vlast da konačno prekine problem da gura „pod tepih“, nego da, počev od ovog rebalansa budžeta, krene da finansira izgradnju novog centralnog groblja na sremskoj strani Novog Sada.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM