Inicijativa Čankove Lige vrhunac licemerja! Koalicioni partneri kao „rogovi u vreći“!

Srpska radikalna stranka je sa gnušanjem odbacila inicijativu Čankove Lige socijaldemokrata Vojvodine da se smeni Branka Bežanov, zamenik predsedika Skupštine Grada Novog Sada, zbog polaganja venca na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću, u Draževini kod Višegrada.

Ova inicijativa Čankovih jurišnika je vrhunac licemerja i besprizornog politikanstva, nakon tri godine koalicione ljubavi između Lige socijaldemokrata Vojvodine i Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Zaboravili su Čankovi ligaši da je Branka Bežanov dva puta, 2008. i 2012. godine, birana za odbornika u Skupštini Novog Sada na listi LSV, čiji je nosilac bio Nenad Čanak. U tom periodu, Bežanov je svake godine polagala venac generalu Mihailoviću na Ravnoj Gori, a ligaši su ćutali kao zaliveni.

Jedina pozitivna stvar, koju je uradila Branka Bežanov u protekle tri godine, kao zamenik predsednika Skupštine Novog Sada je polaganje venca generalu Mihailoviću.

Do kog beskraja ide ludilo i licemerje Lige socijaldemokrata Vojvodine, svedoči podatak da im smeta slavni vojskovođa Dragoljub Mihailović, ali im ne smetaju osvedočeni krvnici, ubice i saradnici okupatora, kojima gradska vlast podiže spomenik, na inicijativu Saveza vojvođanskih Mađara. Vajni antifašisti, Čankovi ligaši, odbili su da podrže inicijativu Srpske radikalne stranke da se spreči podizanje spomenika „nevinim žrtvama“, iza kojih se kriju krvnici iz novosadske Racije, pripadnici ustaških formacija, kolaboranti i saradnici okupatora. Tada je Liga socijaldemokrata Vojvodine birajući između antifašizma i „Vodovoda“, izabrala kanalizaciju. „Vodovod i kanalizaciju“.

Pune tri godine, Čankova Liga je najvažniji koalicioni partner Vučićeve Srpske napredne stranke u Novom Sadu. Ovu činjenicu, i jedni i drugi kriju kao zmija noge, pod plaštom nekakve komunalne koalicije. Srpska radikalna stranka poziva Ligu socijaldemokrata Vojvodine da napusti koaliciju u Novom Sadu, ako je polaganje venca na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću neoprostiv greh.

Umesto da obezbedi građanima osnovnu komunalnu infrastrukturu i uslove za život dostojne, makar, civilizacijskog proseka, koalicioni partneri u Novom Sadu se bave sami sobom, pokrećući inicijative za međusobnu smenu. Srpska radikalna stranka poziva vlast u gradu da se okane ćorava posla i konačno krene da radi u interesu ljudi, koji žive u Novom Sadu.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM