Katastrofalni rezultati Uprave za kapitalna ulaganja! Smeniti Nedeljka Kovačevića!

„Srpska radikalna stranka izražava nezadovoljstvo i zabrinutost zbog poražavajućih
rezultata koje, u poslednje tri godine, beleži Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Ova Uprava, koja bi trebala da bude motor razvoja Pokrajine i ključan činilac u realizaciji kapitalnih projekata, nije u stanju da ostvari niti polovinu svog godišnjeg plana. Bedna,troma i traljava realizacija programa Uprave za kapitalna ulaganja negativno utiče na kvalitet života građana koji žive na prostoru AP Vojvodine. Srpska radikalna stranka je mišljenja da svaki dinar izdvojen iz budžeta za kapitalne projekte mora biti iskorišćen, jer je žalosno nizak nivo komunalne opremljenosti AP Vojvodine. U 21. veku, primarna komunalna infrastruktura – voda, asfalt, struja i kanalizacija, za veći deo Vojvodine je naučna fantastika. U preko 100 gradova, opština i sela ljudi piju vodu punu arsena, svega 40% prostora APV je pokriven kanalizacionom mrežom, a Uprava za kapitalna ulaganja na polovini godine prikazuje ostvarenje plana od bednih 14%. Srpska radikalna stranka zahteva od Igora Mirovića da smeni Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da, od gromoglasno najavljenih projekata na prostoru severne srpske
Pokrajine, nema ništa.


„Naprednjački pokrajinski režim nije ispunio niti jedno predizborno obećanje.
Igor Mirović je na sav glas najavljivao auto – put Novi Sad – Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru, izgradnju tzv. Banatske magistrale, izgradnju i rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine, izgradnju sportsko – rekreativnog centra na Letenci, rešavanje problema sa vodosnabdevanjem severnog i srednjeg Banata... Sve što su naprednjaci obećali, sve su slagali. Ni jedan od ovih projekata nije realizovan, a male su šanse da bilo šta bude započeto do kraja ovoga mandata.“ – naglasio je Jakšić.


Srpski radikali su nezadovoljni zbog značajnog umanjenja budžeta Uprave za kapitalna
ulaganja APV u ovoj godini i usmeravanju milionskih iznosa na tekuću budžetsku rezervu.


„Kada vlast nema jasan plan, program i viziju razvoja, kada vodi „o ruk“ politiku i
luta od nemila do nedraga, onda joj je ključan izvor finansiranja tekuća budžetska rezerva, za „važne“ projekte koji su nekome u dokolici ili u kafani pali na pamet. U prvoj polovini ove godine, sa računa Uprave za kapitalna ulaganja, preneto je u tekuću budžetsku rezervu čak 660 miliona dinara, a budžet Uprave je manji za čak 1,5 milijardi dinara, u odnosu na prošlu godinu. Zbog katastrofalnih rezultata, neznanja i nesposobnosti Nedeljko Kovačević mora biti smenjen sa funkcije direktora Uprave za kapitalna ulaganja APV.“ – zaključio je Đurađ
Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM