Ko je dao nalog da se favorizuje „MN“ iz Loznice?

„Srpska radikalna stranka zahteva od nadležnih državnih organa da ispitaju dubinski i do kraja aferu koja je potresla Novi Sad, u vezi sa favorizovanjem građevinskog preduzeća „MN“ iz Loznice, od strane JKP „Put“ i Uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada. Ništa se neće postići, izuzev jeftine predstave za narod i kolateralne štete u vidu nekoliko krivičnih prijava službenicima, ukoliko se ne utvrdi ko je izdao nalog za nameštanje konkursne dokumentacije i favorizovanje građevinske firme iz Loznice. Riba uvek smrdi od glave, a ne od repa. “ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Jakšić je rekao da je ovaj slučaj, jedan u nizu korupcionaških afera u JKP i upravama čiji je osnivač Grad Novi Sad, jer se i letimičnim pregledom može utvrditi ko su poželjni izvođači radova i dobavljači u Novom Sadu.

„Nakon hapšenja troje službenika u Upravi za građevinsko zemljište i investicije i tehničkog direktora u JKP „Put“ za očekivati je bilo da načelnik Uprave i direktor JKP momentalno podnesu neopozive ostavke. Međutim, Mandiću i Radojičiću to očigledno nije ni na kraju pameti. Kako je moguće da ozbiljan načelnik Uprave i direktor JKP nisu upoznati sa nameštanjem poslova i favorizovanjem pojedinih izvođača radova? Niko normalan ne može da poveruje u tu priču.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali se oštro protive poslovnoj politici Uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada, koja, usled vrlo lošeg ostvarenja poslovnog plana, pribegava masovnim avansnim uplatama izvođačima radova, ne bi li prikazala bolje ostvarenje godišnjeg programa.

„U Upravi za građevinsko zemljište i investicije je haotično stanje, troma i traljava realizacija programa, ali, avansno plaćaju izvođače radova. Zašto bi Novi Sad avansno plaćao i kreditirao izvođače radova, ukoliko na taj način ne ostvaruje posebne olakšice i benefite?! Ne postoji opravdanje za tako nešto. JKP „Put“ je posebna priča. Srpski radikali uporno, već godinama, ukazuju na frizirane izveštaje o izvedenim radovima za potrebe Grada, vlast to pokušava da demantuje, a onda policija nađe ove stepenice kod Srpskog narodnog pozorišta. Sličnih, neizgrađenih, „stepenica“ ima u brojnim poslovima koje je „obavilo“ JKP „Put“ za potrebe osnivača. Srpska radikalna stranka zahteva da se dubinski ispita poslednja afera i poslovanje Uprave za građevinsko zemljište i JKP „Put“ Novi Sad.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM