Materinski dodatak iznuđen potez! Miroviću, vrati naknadu za treće dete u AP Vojvodini!

„Srpska radikalna stranka je podržala donošenje odluke o materinskom dodatku za nezaposlene majke koje rode treće i četvrto dete na prostoru AP Vojvodine, jer kao ozbiljna, državotvorna i odgovorna politička partija shvatamo ozbiljnost situacije i značaj svake, pa i najmanje, populacione mere za opstanak države i naroda. Međutim, ova mera je očajnički pokušaj kompenzacije za oteto, bezuslovno pravo na naknadu porodicama u kojima se rodi treće dete na prostoru AP Vojvodine. Materinski dodatak je iznuđen potez Pokrajinske vlade, posle žestokog protesta i odijuma javnosti, nakon sramne i skandalozne odluke Igora Mirovića da ukine dvogodišnju naknadu za porodice koje dobiju treće dete. Mirović se javno ruga ovim porodicama praznom pričom, kako finansiranje prelazi na republički nivo, jer Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, predviđa da AP, opština ili grad mogu da utvrde veći obim prava i povoljnije uslove za njihovo ostvarivanje, ukoliko postoje sredstva u budžetu. Srpska radikalna stranka poziva Igora Mirovića da vrati ono što je oteo, nažalost, malobrojnim višečlanim porodicama na prostoru AP Vojvodine.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da, ne postoji opravdanje za ukidanje jedine konkretne populacione mere, koja je finansirana iz pokrajinskog budžeta pet godina, jer su demografski pokazatelji katastrofalni, naročito, na prostoru severne srpske Pokrajine.

„Posle donošenja novog Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, ono što je ukinula AP Vojvodina, uveo je Grad Beograd. Kako se Mirović nije ugledao na svoje stranačke kolege iz Beograda?! Doduše, nije Goran Vesić baš neki „ogledan primerak“, ali je u ovom slučaju pokazao više zrelosti i razuma od Igora Mirovića. Naprednjački pokrajinski režim je obećavao novu, neprevaziđenu i najbolju populacionu politiku u AP Vojvodini, a umesto toga, oteo je višečlanim porodicama dvogodišnju naknadu, koja je finansirana iz budžeta.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da je odluka o materinskom dodatku prilično restriktivna, jer ne obuhvata sve nezaposlene majke, nego samo one, koje su se, godinu dana pre rođenja deteta, vodile na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje kao nezaposlene. Dakle, umesto opšteg, bezuslovnog prava koje je važilo za sve, uvedeno je novo, vrlo ograničeno, koje podrazumeva pomoć za mali broj porodica.

„Igor Mirović finansira sa 30 miliona evra novu zgradu RTV, razbacuje milione na „maglu“ koju prodaje tzv. Fond Evropski poslovi i Razvojna agencija Vojvodine, rasipa milione na lični komfor i raskoš, a ukida naknadu od 12.000 dinara, retkim porodicama koje su dobile treće dete. Ako je Vučić zaista zainteresovan da uhapsi lopove, mora krenuti od naprednjačkog pokrajinskog režima. U Pokrajinskoj vladi je najžešća konkurencija za dugogodišnju robiju. U vrhu naprednjačkog pokrajinskog režima ima mnogo većih lopova i secikesa, nego što je Dragoljub Simonović iz Grocke.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM