Mirović izgubio kompas! Zadužuje pokrajinu po uzoru na dosmanlije!

„Srpska radikalna stranka izražava nezadovoljstvo i zabrinutost i oštro se protivi odluci predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da dodatno zaduži AP Vojvodinu za 1.600.000.000,00 dinara ili 13,5 miliona evra. Dosmanlije su prezadužile Vojvodinu, a njihovim stopama ide i naprednjački režim, pa će javni dug Pokrajine posle novog zaduženja dostići 70 miliona evra. Finansiranje nabavke medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Pokrajini i odbrambeni bedemi od poplava su morali biti finansirani iz tekućih prihoda budžeta, a ne iz kredita. Odlukom da dodatno optereti AP Vojvodinu sa 1,6 milijardi dinara Mirović pokazuje vanrednu bahatost i bezobrazluk. Igor Mirović je potpuno izgubio kompas, vuče katastrofalne poteze, koji će prouzrokovati ogromne posledice po AP Vojvodinu.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da, od uvođenja višestranačkog sistema, ni na jednom nivou vlasti ne postoji primer da se rebalans budžeta predlaže posle samo tri meseca u godini. Ovo svedoči o tome da je pokrajinska vlast nesposobna i da bezglavo tumara, jer nema plan, program i viziju razvoja Pokrajine, niti ume da prepozna i odredi prioritete u Vojvodini.

„Umesto sumanutog projekta izgradnje nove zgrade Radio televizije Vojvodine, koja će građane koštati preko 30 miliona evra, najsavremenijom medicinskom opremom mogle su se opremiti sve zdravstvene ustanove na prostoru Vojvodine i izgraditi odbrambeni bedemi na svim kritičnim tačkama. Gotovo dve godine Mirović i kompanija se ponašaju kao „pijani milioneri“, razbacujući milione iz budžeta na lični komfor i raskoš, a sada uzimaju kredit za nešto što se moralo finansirati iz budžeta. Da su se ponašali domaćinski i racionalno, a ne bahato i raskalašno, bilo bi novca u budžetu. Pokrajinska kasa je prazna, a novo kreditno zaduženje samo će dodatno finansijski opteretiti prezaduženu AP Vojvodinu.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali ističu da se značajne uštede mogu ostvariti i ukidanjem tzv. Fonda Evropski poslovi i Razvojne agencije Vojvodine, koji ne služe ničemu i predstavljaju obično „prodavanje magle“, a na godišnjem nivou koštaju AP Vojvodinu preko 300 miliona dinara.

„Na poslednjoj sednici Skupštine potpuno smo raskrinkali kriminal i korupciju u Sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Zbog toga je naprednjački režim u panici, a Igor Mirović pokazuje vanrednu nervozu. Detaljno češljamo sve ugovore u Sekretarijatu za kulturu i uskoro ćemo informisati javnost o pljački desetina miliona dinara iz budžeta AP Vojvodine.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM