Mirovićevu „vladu“ nije briga za seljake i posledice suše!

„Srpska radikalna stranka izražava nezadovoljstvo i ogorčenost zbog nezainteresovanosti, nebrige  i ignorantskog stava naprednjačke pokrajinske vlasti, u vezi sa mukom, koja je zadesila seljake i katastrofalnim posledicama suše širom AP Vojvodine. Pokrajinska „vlada“ prstom nije mrdnula, kako bi pomogla poljoprivrednicima, nego se proglašava nenadležnom, prebacujući odgovornost na Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ni jedan potez nije povukla vlast u Vojvodini da pomogne seljaku i da mu olakša težak položaj, posle nezapamćene elementarne nepogode.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je izjavio, da je nedopustiv stav Vuka Radojevića, Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kako AP Vojvodina nije nadležna za otklanjanje posledica suše i za preduzimanje konkretnih mera, kao pomoć poljoprivrednicima. Činjenica je, da su poljoprivredne kulture pretrpele nemerljivu štetu, da će prinosi biti minimalni, a da će cena hrane biti značajno veća.

„U najmanju ruku, degutantno je, posle nezapamćene suše, slušati bajke o izgradnji zalivnih sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje, koji će se, na teritoriji AP Vojvodine, finansirati iz famoznog Abu Dabi fonda. Vučić je još pre četiri godine, gromoglasno najavio da prvih arapskih 100 miliona dolara za navodnjavanje dolazi u Srbiju, kako je rekao, za deset dana. Uvek posle suše, vlast se seti potrebe za izgradnjom zalivnih sistema, a posle grada, potrebe za izradnjom protivgradne opreme, dok seljak trpi nemerljivu štetu, posle koje, godinama ne može da se oporavi.“ – istakao je Jakšić.

Srpska radikalna stranka zahteva od Mirovićeve „vlade“ da pokrene inicijativu prema Ministarstvu poljoprivrede, kako bi se obezbedile konkretne mere pomoći za poljoprivrednike, koje će ublažiti katastrofalne posledice suše.

„Srpska radikalna stranka poziva vlast u Vojvodini da prekine da se bavi besmislicama i prebacivanjem odgovornosti i da sve svoje snage i kapacitete usmeri na pomoć seljacima. Ojađenom seljaku se mora konkretno pomoći. Potrebno je maksimalno podići garantovanu otkupnu cenu poljoprivrednih proizvoda, osloboditi seljake taksi za navodnjavanje, umanjiti im porez i dodatno subvencionisati nabavku goriva i semenske robe.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM