Miroviću, da li je Dan Vojvodine budući Dan Republike Vojvodine?!

 

„Srpska radikalna stranka se oštro protivi neukom, neutemeljenom i šarlatanskom predlogu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da se, 25. novembar, proglasi za tzv. Dan Vojvodine. Činjenica je da Vojvodina, 25. novembra 1918. godine, ne predstavlja ništa, ne predstavlja nikakvu teritorijalnu odrednicu. Na Velikoj narodnoj skupštini Srba, Bunjevaca i drugih Slovena, koja je održana u Novom Sadu, 25. novembra 1918. godine, ni jednom rečju, ni jednim slovom se ne spominje nikakva Vojvodina, nego isključivo Banat, Bačka, Baranja i Srem. Drugo, ne može 25. novembar, bez 24. novembra, jer odluke donete na Rumskoj skupštini imaju presudan značaj u kontekstu prisajedinjenja Srema. Mi srpski radikali predlažemo da se na prostoru čitave Republike Srbije, a ne samo na prostoru AP Vojvodine, obeležavaju i 24. i 25. novembar kao Dani prisajedinjenja. Srpska radikalna stranka postavlja pitanje Igoru Miroviću, da li je plan da njegov Dan Vojvodine, postane Dan Republike Vojvodine, u sklopu daljeg rasturanja Republike Srbije, po nalogu osvedočenih srpskih neprijatelja EU, NATO i SAD?!“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da za Srpsku radikalnu stranku, 24. i 25. novembar 1918. godine, kada je doneta odluka o prisajedinjenju Srema, Banata, Baranje i Bačke matičnoj srpskoj državi, uz 15. maj 1848. godine, kada je u Sremskim Karlovcima proglašena srpska Vojvodina, predstavljaju najznačajnije datume u istoriji ovih prostora.

„Nema sumnje da će posle završetka prljavog posla oko formiranja lažne šiptarsko – terorističke narko države na prostoru našeg Kosova i Metohije, zapadni moćnici prebaciti žarište i težište sa južne na severnu srpsku Pokrajinu. Uostalom, skandalozna osuđujuća presuda Vojislavu Šešelju od strane Haškog suda za navodno podstrekivanje na proterivanje Hrvata iz Vojvodine nosi jasnu poruku sa Zapada - sledeća na redu je Vojvodina. Nikada ni jedan Hrvat nije proteran sa prostora AP Vojvodine, njima je rat, na prostoru bivše Jugoslavije, došao kao brat, jer su višestruko uvećali svoju imovinu, menjajući straćare i nabijače po selima Vojvodine, za srpske vile na moru i luksuzne stanove po gradovima širom Slavonije i Hrvatske.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da je indikativno da na stogodišnjicu od prisajedinjenja matičnoj srpskoj državi, od strane Igora Mirovića stiže skandalozan predlog o nekakvom Danu Vojvodine i da je očigledno da je AP Vojvodini namenjen crnogorski scenario.

  • Mirović ne uliva nikakvo poverenje. To je čovek koji je ogrezao u kriminalu i korupciji, kod koga sve više do izražaja dolazi crnogorština i u kadrovskoj politici i u svemu drugom. Igor Mirović neodoljivo podseća na svog idola Mila Đukanovića. Jeftina demagogija, enormno bogatstvo, luksuz, nadmenost, skupocena garderoba i izdajnički mentalitet odlika su i jednog i drugog. Mirović duguje građanima odgovor na pitanje, šta se krije iza njegovog predloga da se ustanovi tzv. Dan Vojvodine?!“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM