Naprednjački pokrajinski režim u panici, na sve načine pokušava da ućutka srpske radikale!

„Srpska radikalna stranka izražava nezadovoljstvo i zabrinutost zbog pokušaja naprednjačkog režima da u nedostatku valjane političke argumentacije, prouzrokovane katastrofalnim rezultatima Mirovićeve Pokrajinske vlade, ućutka srpske radikale i ukine demokratiju u pokrajinskom Parlamentu. Na sve načine naprednjaci pokušavaju da spreče, ograniče, zakinu i ukradu raspravu u Skupštini AP Vojvodine. Svesrdnu pomoć u obesmišljavanju rasprave, pokrajinskom režimu pruža Ištvan Pastor, predsednik Skupštine, koji je na poslednjoj sednici prevazišao sam sebe, kada je u jednu spojio dvadeset tačaka dnevnog reda, kako se ne bi vodila rasprava o bednim rezultatima, promašenim investicijama i temama, kao i o kriminalu Igora Mirovića i njegove družine. Katastrofalni bilansi, nijedno ispunjeno obećanje, loša kadrovska politika i kriminal na svakom koraku razoružali su naprednjački režim u Vojvodini, koji u paničnom strahu pribegava najprimitivnijim metodama, kako bi ućutkao Srpsku radikalnu stranku, jedinu istinsku opoziciju u Skupštini.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da je, recept za razvodnjavanje kvalitetne rasprave, u pokrajinskoj Skupštini, preuzet iz Narodne Skupštine Republike Srbije.

„Pastor poput Maje Gojković grupiše u jednu, teme koje nemaju blage veze jedna sa drugom. Spojiti dvadeset tačaka u jednu celinu i dati poslanicima deset, odnosno pet minuta za raspravu je drugo ime za ukidanje suštine parlamenta. Skupština je mesto gde se govori, a ne ćuti i ćutke glasa. Poslanički sat na početku sednice je pretvoren u zabavno – humorističku sapunicu, čiji je glavni lik Igor Mirović. Tragi – komično zvuče nameštena pitanja i pripremljeni odgovori izvršne vlasti. Bajka o savršenom stanju u Pokrajini traje koliko i poslanički sat, u okviru kog, režimski poslanici postavljaju besmislena pitanja Pokrajinskoj vladi, samo kako bi sprečili opoziciju da postavi suštinska pitanja i žigoše kriminal onih koji vrše vlast.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali ističu da je pokrajinska Skupština jedini parlament u Republici Srbiji, gde podnosilac amandmana nema mogućnost da, u dva minuta, obrazloži podneti predlog.

  • predlog budžeta podneli smo 60 amandmana, ali smo, novim Poslovnikom, sprečeni da obrazložimo predloge u okviru uobičajenih dva minuta. Na sve moguće načine, u kriminalu ogrezao, Mirovićev režim pokušava da ukine raspravu u Skupštini. Srpska radikalna stranka poziva naprednjake da u otvorenoj političkoj debati u Skupštini AP Vojvodine, ukrstimo argumentaciju, a ne da prikrivaju lopovluk Mirovićeve družine, bežeći od rasprave i ukidajući odavno postavljene postulate parlamentarne demokratije.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM