Održana godišnja skupština srpskih radikala u Novom Sadu

U prisustvu preko 200 delegata iz čitavog grada, u svečarskoj atmosferi Velike sale Skupštine Grada Novog Sada, Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad održao je redovno zasedanje godišnje Skupštine za 2017. godinu, koja je počela intoniranjem stranačke himne „Spremte se, spremte četnici“.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad, i ovoga puta, pokazao je jedinstvo, snagu, pozitivnu energiju i odlučnost u nameri da sprovede programske ciljeve i načela Srpske radikalne stranke. Predsednik Gradskog odbora Đurađ Jakšić, podneo je Skupštini izveštaj o radu u prošloj godini i izneo osnovne programske ciljeve i zadatke u 2018. godini.

Namera Gradskog odbora je da se Srpska radikalna stranka dodatno osnaži u Novom Sadu, a posebna pažnja, energija i potencijali stranke, rukovodstva i naših aktivista biće usmereni ka obeležavanju stogodišnjice prisajedinjenja Bačke, Baranje i Banata matici Srbiji, kao jednom od najznačajnijih datuma u istoriji srpskog naroda na ovim prostorima.

„Tokom čitave godine organizovaćemo raznovrsne akcije, pokretati inicijative i prikupljati peticije u cilju probijanja medijske blokade i promocije Srpske radikalne stranke. Naša odbornička grupa ostaje najozbiljnija i najžešća opozicija gradskoj vlasti. Naš prioritetni cilj je da osnažimo Srpsku radikalnu stranku na teritoriji grada Novog Sada. Novi Sad je bio i ostaće najjače radikalsko utvrđenje u Srbiji.” -istakao je Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Novi Sad.

Prisutima se obratio i potpredsednik stranke, Milorad Mirčić, istakavši da je srpska Vojvodina, baš kao i Srbija, danas, nakon sto godina od prisajedinjenja i dalje pod okupacijom, a da se istorijska uloga srpskih radikala u očuvanju celovitosti naše zemlje ponavlja.

„Mi srpski radikali u Novom Sadu naslednici smo tradicije Jakova Jaše Tomića i njegove supruge Milice Tomić, i naš zadatak danas, baš kao i pre sto godina jeste očuvanje srpske Vojvodine kao sastavnog i neotuđivog dela Srbije. Sloboda je u naš grad došla tačno pre sto godina, zajedno sa slavnim novembarskim danima i srpskom oslobodilačkom vojskom i nikada ne smemo smetnuti sa uma da su ključnu ulogu u prisajedinjenju Bačke, Baranje i Banata imali upravo srpski radikali predvođeni Jašom Tomićem“ – zaključio je Mirčić.

Na Skupštini je jednoglasno izabrano deset novih članova Gradskog odbora, na mandatni period od godinu dana, koji su tom prilikom položili svečanu zakletvu. Među deset novoizabranih članova Gradskog odbora je i 19-godišnji Nikola Simeunović, maturant srednje Saobraćajne škole, najmlađi član Gradskog odbora od osnivanja Srpske radikalne stranke u Novom Sadu.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM