Pokrajinski antikorupcijski plan donosi vlast ogrezla u kriminalu i korupciji!

„Srpska radikalna stranka će glasati protiv usvajanja tzv. Pokrajinskog antikorupcijskog plana, koji predstavlja puko zadovoljavanje forme, bez konkretne sadržine i suštine. Koliko je nesposobna pokrajinska vlast dovela stvari do apsurda, govori podatak da je, pravni osnov za donošenje Pokrajinskog antikorupcijskog plana, akcioni plan za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, za period od 2013. do 2018. godine. Dakle, na samom kraju ciljanog perioda, vlast u Vojvodini predlaže plan za borbu protiv korupcije, čiji rok važenja ističe za tri meseca. Da nije tužno, bilo bi smešno. Više od dve godine nesposobna i u kriminalu ogrezla Mirovićeva vlada se bavi sama sobom. U središtu njihove pažnje nije razvoj i napredak Pokrajine, nego trošenje miliona na lični komfor i raskoš, kombinacije i lično bogaćenje.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao, da je naprednjačka pokrajinska vlast probila sve rokove za usvajanje antikorupcijskog plana i da AP Vojvodina poslednja u Srbiji usvaja ovaj dokument. Od 66 mera koje predviđa Pokrajinski antikorupcijski plan, čak 63 su prepisane iz modela plana, koji je izradila Agencija za borbu protiv korupcije Republike Srbije.

„Ovo je klasičan primer resavske, prepisivačke škole. Predloženi antikorupcijski plan za Vojvodinu identičan je planu za borbu protiv korupcije, koje su usvojile opštine Bački Petrovac, Plandište, Bač, Kuršumlija, Čajetina... Liče jedan na drugi, kao jaje jajetu. Jedan od ključnih ciljeva u ovom planu je, tobože, puna transparentnost prilikom procesa usvajanja i poštovanja propisa. Međutim, aktuelna vlast u Vojvodini neretko krši propise i odluke koje je sama donela. Otvoreno, pune dve godine krši se elementarno pravo poslanika na zasnivanje radnog odnosa. Ištvan Pastor krši Poslovnik, odbija da zakaže sednicu Odbora za ustavno – pravni položaj APV i ignoriše inicijativu, koju su potpisala tri člana ovoga Odbora. Naprednjačka pokrajinska vlast nije u stanju da u potpunosti upodobi Statut APV sa Ustavom Republike Srbije. Bezbroj je ovakvih primera, koji svedoče o tome da je Pokrajinski antikorupcijski plan zadovoljavanje forme i šarena laža, koja u praksi neće zaživeti.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali podsećaju javnost da su naprednjaci došli na vlast u AP Vojvodini na bazi obećanja da će rasvetliti sve kriminalne afere Pajtićevog režima i uhapsiti sve koji su učestvovali u nečasnim rabotama.

„Dok su bili u opoziciji govorili su o lopovluku bivšeg režima, a sada, kao vlast, ćute kao zaliveni. Slagali su građane, na najgori način ih prevarili. Ko je odgovarao za pljačku u Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za kapitalna ulaganja, Fondu za razvoj novih tehnologija, dvorcu za decu ometenu u razvoju „Heterlend“ u Novom Bečeju...? Nije odgovarao niko. Nije rasvetljena ni jedna afera, niti je bilo ko od čelnika dosmanlijskog režima u Vojvodini završio u zatvoru. Pokrajinski antikorupcijski plan će ostati mrtvo slovo na papiru, jer treba da ga sprovede vlast koja prikriva dosmanlijski kriminal i sama učestvuje u kombinacijama, mahinacijama i pljački novca iz budžeta AP Vojvodine.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM