Poljoprivreda - srpska razvojna šansa samo u saradnji sa Ruskom Federacijom!

Odbornička grupa „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini Grada Novog Sada, na poslednjoj sednici, aktivno je učestvovala u raspravi o Predlogu strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja Grada Novog Sada za period 2018 – 2022. godine, iznevši niz sugestija i komentara. Srpska radikalna stranka smatra da Grad Novi Sad poseduje značajne kapacitete za razvoj poljoprivrede, kao najveće razvojne šanse našeg društva, ali da je potrebno napraviti nekoliko zaokreta kada je vođenje naše državne politike u pitanju.

„Za nas srpske radikale pitanje saradnje sa Ruskom federacijom nije samo ideološka i spoljnopolitička orijentacija, već suštinskog životno pitanje sa jasnom ekonomskom logikom. Čak se i u ovom dokumentu navodi da je najveća spoljnotrgovinska razmena, u domenu poljoprivrede, upravo sa Ruskom federacijom. Ništa to nije ni čudno ni neprirodno, naprotiv. Ono što je zapravo neprirodno u zemlji sa dugom agrarnom istorijom, poput naše, jeste činjenica da je srpsko tržište, nakon otvaranja granica i liberalizacije preplavljeno jeftinom robom sumljivog kvaliteta koja predstavlja omču oko vrata našem seljaku i zbog koje je njegov proizvod nekonkurentan i deplasiran na tržištu. Takvoj politici se mora stati na put, a država pod hitno mora zaštititi domaći poljoprivredni proizvod, male i srednje prizvođače, porodična gazdinstva i zadružne kooperative“ – istakla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Srpska radikalna stranka smatra da je pravo vreme da se konačno prekine sa neuspelom politikom srljanja u Evropsku uniju, koju svaka vlast od 2000. godine, i dosmanlijske buldožer revolucije pa do današnjeg dana forsira, a koja nam nije donela apsolutno nikakav boljitak. Naprotiv, srpsko selo decenijama u nazad se suočava sa nizom problema, poput sve izraženije depopulacije, negativnog migratornog salda, starenjem i visokom stopom nezaposlenosti njegove populacije, neprofitabilnošću poslovanja...

  • država mora da odluči da li će u narednom periodu favorizovati i subvEncionisati mala i srednja preduzeća, zadruge i porodične tržišno orijentisane farme, ili će prednost prilikom zakupa zemlje i korišćenja različitih fondova pružiti vlasnicima i zakupcima velikih imanja kapitalističkog tipa, kojih najviše ima upravo u AP Vojvodini, koja su rezultat, u najmanju ruku sumljivog procesa privatizacije društvenih poljoprivrednih preduzeća. Prednosti naše zemlje, pa i samog Grada Novog Sada, kada je razvoj poljprivrede u pitanju su očigledne, jedino pitanje je da li ćemo uspeti da ih materijalizujemo i iskoristimo, ili će i ova Strategija, poput mnogih drugih sličnih dokumenata ostati samo mrtvo slovo na papiru“- zaključila je Marina Nedeljković.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM