Prekinuti finansiranje fonda „Zoran Đinđić“ iz budžeta AP Vojvodine!

  „Srpska radikalna stranka zahteva od naprednjačke pokrajinske vlasti da hitno prekine finansiranje tzv. Fonda „Zoran Đinđić“, jer je sramota da nagradu najboljem studentu i najboljem mladom naučnom radniku na novosadskom Univerzitetu dodeljuje privatna fondacija, koja nosi ime mafijaškog premijera Zorana Đinđića. Srpska radikalna stranka podržava ulaganje u nauku, stipendiranje i svaku vrstu podsticaja studentima i naučnim radnicima, ali umesto privatne fondacije, pomoć i nagrade koje se finansiraju iz budžeta treba da dodeljuje Sekretarijat za visoko obrazovanje, kao deo Pokrajinske vlade. Mi, srpski radikali tražimo da se u sklopu najavljene odluke o nagradama u AP Vojvodini predvidi i nagrada za najbolje studente i mlade naučne radnike Univerziteta u Novom Sadu.“  – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

    Jakšić je rekao, da je sufinansiranje Fonda „Zoran Đinđić“ iz pokrajinskog budžeta relikt dosmanlijske prošlosti i da je bilo za očekivati da naprednjački pokrajinski režim sa time raskrsti.

    „Međutim, umesto toga, Mirović je nastavio da pomaže Fond „Zoran Đinđić“. U poslednje dve i po godine sve u AP Vojvodini neodoljivo podseća na period kada su dosmanlije drmale severnom srpskom pokrajinom. Loša kadrovska politika, promašeni projekti, trošenje miliona na lični komfor i raskoš, kombinacije i malverzacije su lična karta Igora Mirovića i njegove družine. Tamo gde je stao Bojan Pajtić, nastavio je Igor Mirović.“ – naglasio je Jakšić.

    Srpski radikali ističu da nisu zadovoljni zbog činjenice, što se iz godine u godinu smanjuje visina sredstava iz pokrajinskog budžeta, koja se opredeljuje za naučno – istraživačku delatnost, kulturu i sport.

    „Ulaganje u nauku, kulturu i sport u svojoj suštini ima kapitalni karakter, jer ove oblasti društvenog života oplemenjuju i usavršavaju čoveka u punom smislu. Koliko su stvari u AP Vojvodini dovedene do apsurda svedoči podatak da se na godišnjem nivou izdvaja bednih dva miliona dinara za programe najstarije ustanove kulture u srpskom narodu – Matice srpske, isto koliko i za sufinansiranje Fonda „Zoran Đinđić“. Srpska radikalna stranka zahteva prekid finansiranja privatne fondacije, na čijem čelu je prebogata Ružica Đinđić i tražimo dodatna sredstva za podsticaje u oblasti naučno – istraživačke delatnosti, kulture i sporta u AP Vojvodini.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM