Prevara zvana Razvojna agencija Vojvodine!

„Srpska radikalna stranka poziva naprednjački pokrajinski režim da prekine sa obmanjivanjem javnosti i lažima u vezi sa rezultatima rada tzv. Razvojne agencije Vojvodine, koja predstavlja paralelnu instituciju, a formirana je bez valjanog pravnog osnova i utemeljenja. Razvojna agencija Vojvodine ne može biti akreditovana za svoj rad, jer ne ispunjava uslove za sticanje pravnog subjektiviteta da se bavi poslovima koje obuhvataju Zakon o regionalnom razvoju i Zakon o ulaganjima. Igor Mirović je gromoglasno najavljivao Razvojnu agenciju Vojvodine kao motor budućeg ekonomskog razvoja Pokrajine, a umesto toga, dobili smo instituciju koja služi za ispumpavanje novca iz budžeta i bogato uhlebljenje stranačkih funkcionera.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao, da je Razvojna agencija Vojvodine jedna u nizu paralelnih institucija, čiji se delokrug rada preklapa sa onim što je u nadležnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Sekretarijata za regionalni razvoj i Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

„Ekonomska politika po modelu kriminalca Mlađana Dinkića, subvencionisanja milijardama stranih „investitora“, koju dosledno sprovodi i naprednjački režim, ekonomski je upropastila Srbiju i od nje napravila bazu jeftine radne snage. Srpska radikalna stranka poziva Igora Mirovića da obelodani prave rezultate rada, bilanse i rashode Razvojne agencije Vojvodine, a ne da zamajava javnost bajkom o otvorenih hiljadu radnih mesta.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali ističu da se za plate 60 – ak zaposlenih u Razvojnoj agenciji Vojvodine i famoznom Fondu „Evropski poslovi“ godišnje iz budžeta AP Vojvodine izdvaja milion evra, a da su rezultati njihovog rada minorni i beznačajni.

  • Mirović je obećavao kule i gradove, investicioni bum i renesansu privrede i ekonomije u Vojvodini, a u poslednje dve i po godine ekonomsku renesansu su doživeli samo pojedinci iz vrha naprednjačkog pokrajinskog režima. Kako očekivati bolje rezultate, kada je za ekonomski razvoj Pokrajine zadužen Đorđe Milićević, koga je Mirović predstavio kao ekonomskog eksperta, a u pitanju je neznalica, folirant i lenčuga, koji nema pojma o ekonomiji, ali je zato stručan za molersko – fasaderske radove. Srpska radikalna stranka poziva pokrajinsku vlast da se dozove pameti i ukine paralelne institucije – Razvojnu agenciju Vojvodine i Fond „Evropski poslovi“, od čijeg rada nikakav benefit nemaju građani u AP Vojvodini.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM