Radikali traže izgradnju Doma zdravlja u Kaću!

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada, zajedno sa aktivistima Gradskog odbora, već pet meseci obilazi prigradska naselja na teritoriji grada, razgovarajući sa građanima o lokalnim problemima i različitim potrebama naseljenih mesta. Cilj nam je da u direktnom kontaktu, ne zaobilazeći nijedna vrata, čujemo koji su to problemi koji muče sugrađane širom naseljenih mesta i da, kao jedina prava opoziciona i konstruktivna stranka insistiramo u Skupštini Grada na njihovom rešavanju.

    „Na ovoj konferenciji fokusiraćemo se na probleme sugrađana koji žive na teritoriji naseljenih mesta Kać, Budisava i Kovilj. Obradovala nas je činjenica da se u izmenama Odluke o Budžetu našla stavka koja predviđa izgradnju Doma zdravlja na Adicama, i upravo tim povodom, ali i osluškujući potrebe stanovnika ovih mesta smo na Skupštini Grada izneli jednu staru, ali nikada aktuelniji ideju da se u naseljenom mestu Kać započne sa izgradnjom zdravstvene institucije koje bi zadovoljila potrebe oko 20.000 stanovnika grada. Za nas ništa manje nije važno ni pitanje seoskih grobalja, pokušaja preotimanja istih od strane JKP „Lisja“, pijačarenje i cenjkanje sa cenom sahranjivanja koja je varirala od naseljenog mesta do naseljenog mesta, posebno imajući u vidu da je groblje i u Kaću i Budisavi građeno samodoprinosom građana“ – istakla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada, dodavši da je sramota da u 21. veku, postoje delovi prigradskih mesta koja nemaju osnovne civilizacijske potrebe poput kanalizacije, struje, vode i asfalta. 

    „Insistiramo na hitnom rešavanju problema kanalizacije u ulicama Doža Đerđa i Vuka Karadžića u Budisavi i Ilije Nešina u Kovilju, ali i saniranja rupa i rekonstrukcije krova koji prokišnjava na kaćkoj osnovnoj školi „Đura Jakšić“. Duž Svetosavske ulice u Kaću potrebno je ne iscrtati biciklističku stazu, već je konkretno i jasno odvojiti od puta kojim teče gust, težak i tranzitni saobraćaj. Takođe, na uglu Šumadijske i pomenute Svetosavske ulice potrebno je postaviti semafor, upravo zbog blizine škole i vrtića“ – smatra Marina Nedeljković.

    Srpska radikalna stranka, sa druge strane, podseća vlast u Gradu da naseljeno mesto Kovilj ne sme biti tretirano kao „slepo crevo“ Novoga Sada i da će se odbornici radikala svim raspoloživim sredstvima bortiti za interes Koviljčana. 

    „Zahvaljujući svojoj lepoti i bogatom istorijskom i graditeljskom nasleđu, Kovilj bi morao da bude jedna od turističkih atrakcija na teritoriji Novog Sada. Čitav koviljski atar je bogat termalnim vodama i kao takav, ima ogroman potencijal za razvoj turizma. Zahtevamo, takođe, da se hitno, bez odlaganja, uradi temeljna obnova rodne kuće Laze Kostića i da se, uz saglasnost Crkve, napravi spomen – dom jednog od najvećih srpskih pesnika“ – zaključila je Nedeljković, uz podsećanje da je od izuzetne važnosti i temeljno čišćenje koviljskog Kanala, uređenje keja i Šlajza, uz hitno uklanjanje deponije na prilazu ovom naseljenom mestu.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM