Radikali traže nove škole na Adicama, Novoj Detelinari i Sajlovu!

Srpska radikalna stranka insistira da Grad Novi Sad, kao lokalna samouprava, učini sve što je u domenu njegove nadležnosti kako bi u najskorijem periodu počelo planiranje i izgradnja novih osnovnih škola na ključnim tačkama u gradu – Adicama, Novoj Detelinari i Sajlovu. U skladu sa Odlukom o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada, potrebni kriterijumi za izgradnju nove škole su minimum 480 učenika osnovnoškolskog uzrasta, ili 16 razreda, što ove lokacije svakako ispunjavaju.

„Imajući u vidu da se nalazimo u periodu godine kada se vrši upis osnovnoškolaca smatramo da je od izuzetne važnosti da se skrene pažnja na ovo goruće pitanje. Ove godine imaćemo oko 500 dece više u klupama osnovnih škola u odnosu na prethodnu godinu, čime se iznova otvara problem kapaciteta škola na teritoriji grada, posebno njegovih određenih delova i naseljenih mesta“ – ističe Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

„Na teritoriji Adica živi preko hiljadu dece koja su stasala za osnovnu školu, lokacija za školu na teritoriji ove mesne zajednice je dobro poznata godinama u nazad, a deca su prinuđena da pohađaju druge osnovne škole u Veterniku, Novom Naselju, Telepu i drugim delovima grada. Ista situacija je i na Sajlovu, sa preko 500 dece koja pohađaju osnovnu školu i Novoj Detelinari čija su deca prinuđena da pohađaju škole širom grada. Na ovaj način otvara se niz problema – bezbednost učenika, međusmene, prelazak sa optimalnog na prilagođeni način rad, prevoz, opadanje kvaliteta nastave“ – zaključuje Marina Nedeljković.

Srpska radikalna stranka je tokom prethodne godine pokrenula akciju prikupljanja potpisa građana na ovim lokacijama sa ciljem da se skrene pažnja nadležnih gradskih organa da u najkraćem periodu razmotre realne potrebe stanovništva Novog Sada i krenu u proces iniciranja procedure za osnivanje novih osnovnih škola.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM