Revitalizacija radnih zona preduslov za industrijski razvoj grada!

Srpska radikalna stranka smatra da je, u narednom periodu, na teritoriji grada Novoga Sada posebnu pažnju potrebno posvetiti uređenju i privođenju punoj nameni radne zone Sever 2 i Sever 4, ali i rešavanju problema nelegalnog naselja na Malom Beogradu i legalizacije objekata koji se nalaze u sklopu detaljne regulacije ovog dela grada u potezu Mali Beograd – Veliki Rit 2.

„Radna zona Sever 2 predstavlja veoma važan lokalitet i interesantan deo Grada, imajući u vidu da se na njenoj teritoriji nalazi Petar Drapšin, nekadašnja fabrika Novkabel, kao i mnogi drugi značajni pogoni. Rešenje za revitalizaciju ove zone ležu u privlačenju tzv. braun-fild investicija u već postojeće privredne i industrijske objekte, revitalizaciji industrijskih kompleksa koji su zapošljavali i po nekoliko hiljada radnika i samim tim privlačenju kako stranih tako i domaćih investitora koji će biti zainteresovani da ulažu u naš grad. Ništa manje nije bitno i iznalaženje rešenja za dugogodišnji ozbiljan spor između Grada Novoga Sada i ATP „Vojvodina“, povodom autobuske stanice koja nikada nije privedena nameni, a nalazi se u ovom delu grada“ – istakla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novoga Sada.

Srpska radikalna stranka zalaže se i za rešavanje dugogodišnjeg problema nelegalnih naselja na teritoriji grada i regulisanja pitanja legalizacije objekata, upravo putem adekvatnih planova detaljne regulacije.

„Mi srpski radikali smatramo da je ove probleme potrebno rešavati na jedan potpuno drugačiji način od onoga koji je do sada bio ponuđen. Zalažemo se za oslobađanje ovog prostora koji će se, kako stvari stoje oslanjati neposredno na novi rasadnik, na teritoriji koja predstavlja vrlo atraktivno i potencijalno profitabilno građevinsko zemljište.“ – zaključila je Nedeljković.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM