Sjaši Kurta da uzjaše Murta! Mirović zadužuje pokrajinu po uzoru na Bojana Pajtića!

„Srpska radikalna stranka izražava nezadovoljstvo i zabrinutost i oštro se protivi odluci predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da dodatno zaduži AP Vojvodinu za 1.000.000.000,00 dinara. Dosmanlije su prezadužile Vojvodinu, a njihovim stopama ide i naprednjački režim, pa će javni dug Pokrajine posle novog zaduženja ponovo dostići 70 miliona evra. Nabavka medicinske i nemedicinske opreme za zdravstvene ustanove u Pokrajini je morala biti finansirana iz tekućih prihoda budžeta, a ne iz kredita. Šta se desilo sa političkim stavom naprednjaka, koji su tvrdili, do pre tri godine, da kredit nije dobar i nema nikakvo opravdanje, a sada ga predstavljaju kao genijalan, mudar i neophodan politički potez?! Odlukom da dodatno optereti AP Vojvodinu sa milijardu dinara, dug Pokrajine se vraća na nivo iz sredine 2016. godine, kada je Mirović preuzeo vlast od Bojana Pajtića. Od početka mandata Igor Mirović vuče katastrofalne poteze, koji mogu dovesti do ozbiljnih problema sa finansiranjem AP Vojvodine.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao, da je AP Vojvodina već značajno opterećena da bi dozvolila sebi luksuz da se dodatno zadužuje, jer joj slede četiri uzastopne godine sa ogromnim opterećenjem budžeta i velikim obavezama prema poslovnim bankama.

„Da se naprednjački režim ponaša domaćinski i racionalno, a ne bahato i raskalašno bilo bi novca u budžetu. Umesto sumanutog projekta izgradnje nove zgrade Radio televizije Vojvodine, koji će građane koštati preko 30 miliona evra, najsavremenijom medicinskom opremom mogle su se opremiti sve zdravstvene ustanove na prostoru Vojvodine. Mirović i družina se ponašaju kao „pijani milioneri“, razbacujući milione iz budžeta na lični komfor i raskoš, a sada uzimaju kredit za nešto što se moralo finansirati iz budžeta. To je vrhunac bahatosti i bezobrazluka.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali ističu da se značajne uštede mogu ostvariti i ukidanjem tzv. Fonda Evropski poslovi i Razvojne agencije Vojvodine, koji ne služe ničemu i predstavljaju obično „prodavanje magle“ i paralelne institucije, a na godišnjem nivou koštaju AP Vojvodinu preko 300 miliona dinara.

„Naprednjački režim bezglavo tumara, jer nema plan i program, niti ume da prepozna i odredi prioritete u Vojvodini. U martu prošle godine zadužili su Pokrajinu za 1,6 milijardi dinara, ali do kraja godine nije kupljena planirana medicinska oprema, nisu izgrađeni odbrambeni bedemi, niti je očišćena planirana trasa najzagađenijeg vodotoka u Evropi – Velikog bačkog kanala. Do danas nije iskorišćena ni polovina prošlogodišnjeg kredita, a sada se ulazi u novi kreditni aranžman. Naprednjački režim vrti Vojvodinu u začaranom krugu i vodi politiku kontinuiteta sa onim što su činile dosmanlije. Pokrajinska kasa je prazna, a novo kreditno zaduženje samo će dodatno finansijski opteretiti prezaduženu AP Vojvodinu.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM