Spens na kolenima, a Rasimova družina hoće akva park?!

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad je na poslednjoj konferenciji za medije izneo jasan stav da se oštro protivi mogućnosti rušenja SPC „Vojvodina“ i da je u prevazilaženju problema potrebno naći alternativno rešenje, u vidu većih izdvajanja iz budžeta ili mogućnosti javno-privatnog partnerstva.

Srpska radikalna stranka nema nameru da se prepucava sa Rasimovim „jurišnicima“, jer već godinu i po dana veliki ekonomski „stručnjaci“, eksperti i vajni menadžeri pokazuju svoju kompetenciju vođenjem JP SPC „Vojvodina“ Novi Sad, koji beleži najlošije rezultate u svojoj istoriji, od kada se na njegovom čelu nalaze nekadašnje perjanice Demokratske stranke, Kovač, Jarić, Džarić i ostali „Ljajići“, listom bivši članovi dosmanlijske družine, koja je harala i pustošila po Novom Sadu, u periodu od 2008-2012. godine.

O kakvim se stručnjacima i ekspertima iz oblasti ekonomije i rukovođenja javnim sektorom i finansijama radi, najbolje govori podatak da se prilikom kišnih dana unutrašnjost SPC „Vojvodina“ brani lavorima i kantama za vodu, a preko milion dinara troši se, prema programu poslovanja, na studiju izvodljivosti za izgradnju Akva parka i hotela u neposrednoj blizini ovog preduzeća. Samo kod Rasimovih „jurišnika“ prioritet ima izgradnja Akva parka u odnosu na izgradnju zatvorenih bazena, koji su preka potreba Grada Novoga Sada, jer se grad sa preko 400.000 stanovnika sveo na dva zatvorena bazena, od kojih je jedan izgradila Srpska radikalna stranka, za vreme vlasti u periodu od 2004-2008 godine.

O tome, koliko je menadžment JP SPC „Vojvodina“ sposoban i kompetentan da predvidi bilans poslovanja ovoga preduzeća govori i podatak da se u poslednji čas, pred sam kraj godine, menja program poslovanja, koje je od predviđenih pozitivnih 17.000 dinara u poslovanju, za 2016. godinu, spalo na gubitke preko 63 miliona dinara, a da će gubici, sasvim sigurno, do kraja godine iznositi preko milion evra.   

Srpska radikalna stranka pažljivo prikuplja dokumentaciju o marifetlucima, nameštenim tenderima i kombinacijama „ekspertske grupe“ koja vodi SPENS i sa nestrpljenjem iščekuje narednu sednicu Skupštine Grada Novog Sada, u nadi da će se Rasimovim „jurišnicima“ vratiti dar govora u skupštinskim raspravama, kako bi ukrstili političku argumentaciju sa  ljudskim i moralnim „gromadama“ i velikim ekonomskim „stručnjacima“, koji danas vode SPENS.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM