Srpski radikali organizovali promociju knjige Saliha Selimovića

U prepunim prostorijama Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Novom Sadu sinoć je održana promocija nove knjige Saliha Selimovića, istoričara i publiciste iz Sjenice, pod naslovom „Prezimena i njihovo poreklo na sjeničko - pešterskoj visoravni". Srpska radikalna stranka je izdavač ove knjige, koja je izazvala veliku pažnju u celoj Srbiji, a posebno na prostoru Stare Raške.

 

„Decenijama unazad, Salih Selimović se bavi ozbiljnim istraživačkim radom, prikuplja i sistematizuje ogromnu istorijsku građu i piše istinu. Poput slavnih, Ahmed paše Hercegovića, Skender bega Crnojevića, Mehmed paše Sokolovića, Mehmeda Spahića, Avde Karabegovića, Musafe Golubića, Meše Selimovića i Emira Kustirice, i Salih Selimović ne krije i ponosi se svojim srpskim poreklom" - rekao je Đurađ Jakšić.

 

“Moj cilj je bio da naučno dokažem činjenice koje nas čine jednim narodom i da svima nama pokažem ko smo, šta smo i odakle smo. Da budemo ono što jesmo. Došao sam ovde danas da govorim istinu o našem poreklu i da poput naših starih na svakom koraku skrećem pažnju na to” – istakao je Selimović, dodavši da danas pravljenje veštačke bošnjačke nacije predstavlja ozbiljan naučni, kulturni i društveni problem i opasnost.

 

„Ja ne pristajem da budem Bošnjak i neću to da budem. Stari izvori o stanovnicima Bosne govore kao o Srbima sa tri vere. Ne zaboravite da je srpski etnički i kulturni prostor daleko veći od trenutnih granica, a da se međunarodne konstelacije snaga brzo menjaju. Sve ide u korist Srbije i vreme radi za nas“ – zaključio je autor.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM