Srpski radikali predlažu povećanje iznosa Vidovdanske nagrade!

Srpska radikalna stranka smatra da je potrebno povećati iznos Vidovdanske nagrade koju Grad Novi Sad od 2015. godine, dodeljuje osnovcima i srednjoškolcima sa zapaženim rezultatima na takmičenjima, imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje i budućnost naših najmlađih sugrađana jedna od najvažnijih i najkapitalnijih investicija.

„Mi srpski radikali smo zaista ponosni na sve učenike osnovnih i srednjih škola koji su u prethodnoj godini ostvarili zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima i time zaslužili novčanu nagradu koju ovim povodom, na Vidovdan, dodeljuje Grad Novi Sad. Međutim, iako se ukupan iznos za nagrade iz budžeta Grada ove godine povećao za nešto više od tri miliona, razlog tome nije dobra volja gradskih čelnika već povećan broj učenika koji su ostvarili dobre rezultate na takmičenjima“ – istakla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novoga Sada.

„Odbornička grupa „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini Grada Novoga Sada tradicionalno podržava odluku o dodeli Vidovdanske nagrade talentovanim i darovitim učenicima, a prema mišljenju nas srpskih radikala zapaženi rezultati učenika zaslužuju da gradski čelnici povećaju pojedinačne iznose ove nagrade koji zavise od mesta koje učenik osvoji na republičkim ili međunarodnim takmičenjima“ – zaključila je Nedeljković.

Srpska radikalna stranka smatra da Grad Novi Sad treba daleko agilnije i energičnije da deluje kada je u pitanju stipendiranje, sufinansiranje i novčano stimulisanje učenika osnovnih i srednjih škola, ali i mladih talentovanih studenata koji su u prethodnom periodu pokazali da i te kako zaslužuju bolji tretman i podršku zvaničnih institucija.

 

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM