Srpski radikali protiv koncesije za izgradnju javnih garaža u Novom Sadu!

„Srpska radikalna stranka se oštro protivi ideji naprednjačke vlasti u Gradu da se putem koncesije finansira izgradnja javnih garaža u Novom Sadu. Mišljenja smo da Novi Sad itekako ima finansijski potencijal da sam, sopstvenim sredstvima, finansira izgradnju javnih garaža u najužem gradskom jezgru, gde je problem parkiranja najizraženiji. Novom Sadu, sa godišnjim budžetom od 30 milijardi dinara, koji svake godine iskazuje suficit u visini 5-6 milijardi i koji drži u poslovnim bankama 3,5 milijarde dinara, ne treba partner za izgradnju garaža. Novi Sad bez većih napora, bez privatnih partnera i kreditnog zaduživanja ima kapacitet da sam finansira izgradnju javnih garaža i time reši dugogodišnji problem. Izgradnja javnih garaža je vrlo isplativa investicija i ne treba je dati privatnom partneru. Investirajući sam u javne garaže, Novi Sad bi rešio jedan od gorućih problema i dugoročno obezbedio ogroman prihod za gradski budžet.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Jakšić je rekao da, srpski radikali godinama vrše pritisak po pitanju rešavanja problema parkiranja, ali da, gradska vlast sedam godina nije prstom mrdnula.

„Predlog koncesionog akta za izgradnju garaža na period od 40 godina je van svake pameti. Svaka koncesija duža od 20 godina je problematična i predugačka. Dati privatnom partneru, pa makar on bio i iz Kine, da 40 godina ubira prihod od parkiranja u Novom Sadu, zato što će uložiti 20 miliona evra u izgradnju četiri garaže u najužem jezgru je skandalozna odluka, koja ide direktno na štetu Novog Sada. Novi Sad bez i najmanjeg napora, za četiri kalendarske godine, može izgraditi četiri garaže na Trgu Republike, u ulici Modene, u Šafarikovoj ulici i pokraj zgrade Banovine.“ – naglasio je Jakšić.

Srpski radikali smatraju da prioritet svih prioriteta mora biti izgradnja garaža u samom centru, jer bi to otvorilo mogućnost za konačno uređenje Trifkovićevog trga i za proširenje pešačke zone na kompletnu Njegoševu ulicu, Miletićevu, Grčkoškolsku i ulicu Nikole Pašića, sve do zdanja Matice srpske.

„U kakvom će stanju biti javne garaže posle 40 godina korišćenja i raubovanja?! Biće zrele za totalnu rekonstrukciju i sanaciju. Srpska radikalna stranka poziva gradsku vlast da odustane od ideje da se putem koncesije rešava problem parkiranja u Novom Sadu i da, hrabro, sa ogromnim finansijskim potencijalima koje Grad ima na raspolaganju, krene u izgradnju javnih garaža na kritičnim tačkama.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM