Srpski radikali protiv Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost!

Odbornička grupa „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini Grada Novog Sada glasala je protiv Predloga Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost Grada Novog Sada za period 2019-2020. godine, imajući u vidi da se oštro protivi uvođenju novih koncepcija pola i roda na mala vrata u naše društvo, umanjivanju značaja tradicionalne polne uloge muškarca i žene, ali i porodičnih figura oca i majke.

„Danas po evropskom diktatu pokušavaju da nam nametnu veštačke, fiktivne polne uloge, da od nas žena naprave neravnopravne, neosvešćene i ugrožene osobe, a da majku i oca pretvore u roditelja jedan i roditelja dva. Sve se to radi u cilju potiranja tradicionalnih polnih i rodnih uloga i uništavanja jedne od najvažnijih društvenih grupa – porodice. Naravno da u svakom društvu postoje marginalizovane i ranjive društvene grupe, da svi zaslužuju jednake šanse i mogućnosti, da u jednom društvu u kojem vlada parlamentarna demokratija mora postojati i poštovanje svih, Ustavom zagarantovanih, ljudskih i manjinskih prava, ali usvajanje različitih dokumenata, koja predstavljaju mrtvo slovo na papiru i praznu priču ne doprinosi poboljšanju situacije“ – ističe Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Srpska radikalna stranka se zalaže za zdrav, normalan i porodični pogled na transformacije rodnih uloga i obrazaca, imajući u vidu da niko na silu ne može naterati žene da se bave određenim profesijama ili pozivima.

„Ako je sudeći po ovom dokumentu koji je stavljen pred odbornike na poslednjoj sednici Skupštine Grada aktuelna gradska vlast je ta koja zastupa rodno neravnopravan režim. Primera radi, od jedanaest članova Gradskog veća, devet je muškaraca, a dve žene, dok se na rukovodećim pozicijama Skupštine Grada nalazi tri muškarca i jedna žena. Sa druge strane, navodno se usvajaju dokumenti koji baštine princip rodne ravnopravnosti, a u kojima stoji da se to čini isključivo radi tzv. „evropskog puta Srbije“ i njenih „evrointegracija“. Da li zaista postoji još neko u našem društvu ko veruje da će Srbija ući u Evropsku uniju i da nam trebaju evropske vrednosti od koji očigledno ne postoji ništa skaradnije i neprimerenije? Pogledajte samo proteste raznih nevladinih organizacija povodom, na primer, ženinog prava na abortus i sve će vam biti jasno“ – zaključuje Marina Nedeljković, podsećajući da su žene na tlu moderne Evrope prvi put imale pravo glasa upravo u Novom Sadu kada je njih sedam, zajedno sa muškim poslanicima Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena donelo istorijsku odluku da se Baranja, Banat i Bačka pripoje matici Srbiji.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM