Srpski radikali protiv rušenja „Spensa“!

„Srpska radikalna stranka se najoštrije protivi ideji gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da je jedno od rešenja za nagomilane probleme u JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ rušenje „Spensa“, jednog od simbola Novog Sada i jedinstvenog višenamenskog sportskog objekta u Republici Srbiji. Grad kao osnivač mora stati iza leđa svog JP. Ne može se očekivati od „Spensa“ da pravi novac i profit, jer je u pitanju pretežno, dominantno sportski objekat. Ne postoji objekat toga tipa, koji može sam sebe da izdržava, bez dotacija iz budžeta. „Spens“ je jedinstveni multifunkcionalni sportski objekat i dom desetina hiljada dece koja se bave sportom u Novom Sadu i, kao takav, je nezamenljiv. Njegovim eventualnim rušenjem, grad od gotovo pola miliona stanovnika bi ostao na jednom, javnom zatvorenom bazenu. Ostao bi bez sale za borilačke sportove, streljane, kuglane, ledene dvorane, male i velike sale, a ni jedan novi, moderan objekat, ne bi mogao to da nadomesti.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Odborničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini Grada Novog Sada.

Jakšić je rekao, da je zbog dugogodišnje nebrige i maćehinskog odnosa onih koji su bili na čelu ovog JP, „Spens“ zapao u probleme i da je zapušten.

„Spens je zapušten, jer nema plana, programa i kontinuiranog ulaganja u ovaj objekat. Unazad više od 20 godina, sva rukovodstva na „Spensu“ su ovom JP načinila ogromnu finansijsku štetu. Zbog neposrednog dogovora menadžmenta ovog JP sa zakupcima lokala, milionski iznosi su za „Spens“ ostali nenaplativi. Umesto u kasu JP, deo iznosa od zakupa je išao u džep onih koji su rukovodili „Spensom“. Zakupac lokala godinama ne plaća kiriju, rukovodstvo ga ne dira, jer ima dogovor sa njim, a onda zakupac, odjavi sve sa svoga imena i izađe iz zakupa. Na ovaj način je „Spens“ godinama rušen i to zna čitav grad.“ – istakao je Jakšić.

Srpski radikali su mišljenja da je prilika za rešenje velikog dela problema koji muče JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina“, propuštena zbog tvrdoglavosti i samovolje predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića.

„Pre godinu dana Igor Mirović je avanturistički ušao u realizaciju suludog i megalomanskog projekta izgradnje nove poslovne zgrade Radio televizije Vojvodine na Mišeluku. Umesto nove zgrade RTV, koja će koštati preko 30 miliona evra, problem novog doma RTV je morao biti rešen iskorišćenjem smeštajnih kapaciteta na „Spensu“. Kompletan gornji sprat, Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“, mogao je biti adaptiran i prilagođen svim potrebama JMU Radio televizije Vojvodine. Tako bi spojili lepo i korisno. Uz podršku grada i višegodišnji smeštaj RTV, „Spens“ bi brzo stao na noge. Srpska radikalna stranka se oštro protivi rušenju „Spensa“. Rešenje je domaćinsko i racionalno poslovanje, celokupna refundacija troškova za korišćenje kapaciteta „Spensa“, smanjenje broja zaposlenih i kontinuirano ulaganje u modernizaciju, pre svega u energetsku efikasnost, samog objekta.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM