Srpski radikali traže smenu direktora JVP „Vode Vojvodine!

„Srpska radikalna stranka izražava nezadovoljstvo i ogorčenost zbog katastrofalnog stanja i haosa koji vlada u Javnom vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine“. Posle izveštaja Državne revizorske institucije o poslovanju ovog preduzeća u 2017. godini, za očekivati je bilo da direktor Slavko Vrndžić momentalno podnese neopozivu ostavku. To bi bio jedini ispravan, moralan i normalan čin. Državni revizor u izveštaju konstatuje da se u „Vodama Vojvodine“ ne zna „ko pije, a ko plaća“. Revizor konstatuje nenamensko trošenje sredstava, izbegavanje javnih nabavki, nameštene poslove, pogrešno knjiženje, konstatuje potpuni haos. Najodgovorniji za haotično stanje u JVP „Vode Vojvodine“ je direktor Slavko Vrndžić, koji se pokazao nedostojnim za obavljanje ove funkcije. Srpska radikalna stranka zahteva od naprednjačkog pokrajinskog režima da momentalno smeni Vrndžića i raspiše javni konkurs za izbor novog direktora „Voda Vojvodine“. – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da je, do sada nezabeležen slučaj da jedno JP iskazuje na računima kod poslovnih banaka velika stanja neutrošenih sredstava, a da, u isto vreme, u programu poslovanja iskazuje nedostatak sredstava za obavljanje poverene delatnosti.

„Koliko su stvari u JVP „Vode Vojvodine“ dovedene do apsurda svedoči podatak da su, sredstva za izradu tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje sistema za navodnjavanje na području Vojvodine u visini od 126 miliona dinara, preusmerena na tekuće poslovanje i održavanje tekuće likvidnosti, bez prethodne saglasnosti nadležnog Sekretarijata. Tek naknadno, retroaktivno su „Vode Vojvodine“ uputile zahtev Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Pokrajinski režim priča praznu priču o izgradnji zalivnih sistema u Vojvodini, a onda namenska sredstva usmerava na gašenje „požara“ u sistemu „Voda Vojvodine“. Da su se stvari potpuno otele kontroli, potvrđuje podatak da su „Vode Vojvodine“ dale na korišćenje vodno zemljište na kojem su sagrađene vikendice trajnog karaktera, od čvrstog materijala, iako se na ovom zemljištu mogu graditi isključivo objekti privremenog karaktera“. – istakao je Jakšić.

Srpski radikali ističu da izveštaj Državne revizorske institucije potvrđuje, da se iz kase JVP „Vode Vojvodine“ izvlače milioni na nepotrebne i fiktivne usluge preko novoformiranih, burazerskih firmi.

  • sprovedenog postupka javne nabavke, novoformiranoj firmi za konsalting i medijsko oglašavanje „Kvart Medija“ iz Novog Sada, „Vode Vojvodine“ su platile 2,9 miliona dinara za polusatni promotivni film. „Kvart Medija“ je formirana neposredno pre nego što će dobiti posao, vredan 25.000 evra, od „Voda Vojvodine“. Ovo je klasičan primer otimačine javnih sredstava. Srpska radikalna stranka poziva naprednjački pokrajinski režim da momentalno, bez odlaganja smeni Slavka Vrndžića sa mesta direktora „Voda Vojvodine“. Zbog katastrofalnog stanja i haotične situacije, Vrndžić mora da „leti“ sa funkcije.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM