Srpski radikali upozoravaju na tempiranu ekološku bombu!

Odbornička grupa „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini Grada Novog Sada nije podržala Predlog plana kvaliteta vazduha u Anglomeraciji „Novi Sad“ za period 2017-2021 godine, usled činjenice da postoje brojna nerešena pitanja u vezi sa zaštitom životne sredine na teritoriji Grada Novog Sada.

„Prema ovom dokumentu, Novi Sad zauzima površinu od 69 917, 2 ha, a od toga zelenim površinama pripada svega 3 298 ha, što je nedopustiv podatak, imajući u vidu koliko zelenilo u jednom gradu utiče na zdravlje i kvalitet života njegovih stanovnika. Postavljamo pitanje Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine šta se dešava sa izradom Katastra zele

nih površina na teritoriji Novog Sada, koji podrazumeva precizno lociranje i tačno definisanje svih vrsta zelenila sa kojim kao Grad raspolažemo?“ – rekla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Iako je jedan od ciljeva aktuelne gradske vlasti bio to da Novi Sad postane „zeleni grad“, kako se u zvaničnim dokumentima navodi, jasno je da smo još uvek daleko od tog ideala. U prilog tome, govori i odluka o izgradnji velike regionalne deponije, koja predstavlja pravu tempiranu ekološku bombu, potencijalno vrlo opasnu za sve Novosađane.

  • li zaista možemo ozbiljno da razgovaramo o izveštajima o kvalitetu vazduha na teritoriji grada, kada smo letos imali situaciju da je gradska deponija gorela bez prestanka mesec dana? Srpska radikalna stranka je jedina stranka koja se već godinama u Skupštini Grada Novog Sada protivi planu o izgradnji velike regionalne deponije u neporednoj blizini gusto naseljenih prigradskih delova Klise, Slane Bare i Vidovdanskog naselja, ali i Nemanovaca, Pejićevih salaša, Čeneja i izvora vode „Ratno ostrvo““ – istakla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM