Srpski radikali za ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru!

Odbornička grupa „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini Grada Novog Sada glasala je protiv odluke o maksimalnom broju zaposlenih ne neodređeno vreme u sistemu Grada Novog Sada, imajući u vidu da je javnom sektoru potrebna reorganizacija, a ne zabrana koja sprečava da se realizuju osnovne životne potrebe i zahtevi za novim radnicima u osnovnoj delatnosti javnih i javno-komunalnih gradskih preduzeća.

„Novom Sadu su potrebne nove osnovne škole na barem tri ključne tačke – Detelinari, Sajlovu i Adicama, potrebni su novi vrtići, vaspitači, servirke, kuvarice, radnici, vozači, majstori, oni čija radna mesta spadaju u primarnu delatnost jednog preduzeća, a ne direktorske, savetničke i sekretarske pozicije. Potrebno je rešiti problem nesrazmere između nepotrebne, skupe i glomazne administracije i sa druge strane, manjka ili nedostatka onih radnih mesta koja spadaju u osnovnu delatnost preduzeća. Sve osim toga predstavlja jeftin izgovor i odlaganje rešavanja pravog problema“ – poručila je prisutnima Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

„U praksi, svakoga dana, imate ozbiljan problem sa kojim se suočavaju mnoga javna preduzeća, a to je nedostatak vozača koji poseduju „d“ kategoriju. Javno gradsko saobraćajno preduzeće i Gradska čistoća su možda dva najveća primera za ovakvu tvrdnju. Sa druge strane, imate i Novosadsku toplanu koja je iskazala dobit od milijardu i 300 miliona, što je dovoljan povod da se razmisli o proširenju radnih mesta u osnovnoj delatnosti ovog preduzeća“ – dodala je Marina Nedeljković.

  • Radikalna stranka poziva gradsku vlast da razmisli o načinu i modelu uređenja i reorganizacije javnog sektora, da ne prati trendove koje diktira i nameće Međunarodni monetarni fond i obrati pažnju na disproporciju između potreba i broja zaposlenih u administraciji i sa druge strane osnovnoj delatnosti preduzeća. Iako je zabrana zapošljavanja bila nužna i opravdana u jednom trenutku, moramo biti svesni činjenice da život i potrebe ne mogu na silu da stanu, te da je u određenim delatnostima pod hitno potrebno dopustiti zapošljavanje novih kadrova i osnivanje novih institucija, poput škola i vrtića.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM