Šta se dešava sa podelom „Radosnog detinjstva“?

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada na današnjoj konferenciji za medije otvorila je pitanje (ne)sprovođenja skupštinske odluke o dugo najavljivanoj podeli ustanove „Radosnog detinjstva“, koja je od januara ove godine trebala da zaživi.

„Odluka o mreži ustanova koje obavljaju delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji Grada Novog Sada doneta je na sednici Skupštine Grada početkom juna 2017. godine, a mi srpski radikali smo još tada ukazivali na brojne manjkavosti ovako brzopleto formulisane i donete odluke i naglasili smo da će njena primena u praksi izazvati brojne probleme, a da se u osnovi njenog donošenja ponajmanje nalazi želja gradskih čelnika da usklade pravilnike sa novim zakonom. Podela predškolske ustanove na osam zasebnih jedinica može proizvesti vrlo konfuzno i haotično stanje, uz neizbežno nagomilavanje administrativnog aparata. Međutim, ponajmanje se govori i radi na rešavanju suštine problema, a to je da su nam u ovoj ustanovi potrebni izvršioci u osnovnoj delatnosti, vaspitači, kuvarice, servirke, i bolji radni uslovi za njih, a ne novi direktori, savetnici i njihovi vozači...“ – istakla je Marina Nedeljković, odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada.

  • Radikalna stranka poziva nadležne organe, počevši od člana Gradskog veća za obrazovanje i Gradske uprave za obrazovanje, pa sve do Skupštine Grada Novog Sada čiji su odbornici vladajuće većine i doneli ovu odluku da javnost i sve nas, posle više od godinu dana statusa kvo, konačno obaveste o pravom stanju stvari, kada je podela predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u pitanju. U suprotnom, odluka mora biti stavljena van snage i ponovo usklađena sa zakonom i realnim potrebama stanovništva Novog Sada.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM