Uvesti kontrolu nad radom budžetskog fonda za obnovu Sremskih Karlovaca!

„Srpska radikalna stranka je podržala ideju da se formira budžetski fond za obnovu kulturno – istorijskog nasleđa Sremskih Karlovaca, jer su Karlovci centar duhovnosti, pismenosti i kulture srpskog naroda i sa pravom nose epitet srpskog Siona. Mi srpski radikali insistiramo na tome da se uvede stroga kontrola nad radom ovoga budžetskog fonda i predlažemo da se formira posebno telo, koje će sprovoditi programske aktivnosti i vršiti kontrolu kako se troši novac namenjen za obnovu kulturno – istorijskog nasleđa Sremskih Karlovaca. Imajući u vidu brojne malverzacije, kombinacije i mutne poslove u Sekretarijatu za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama u poslednje dve godine, predlog Srpske radikalne stranke je da svoje predstavnike u telu, koje će kontrolisati rad budžetskog fonda za Sremske Karlovce, imaju sve parlamentarne stranke u Skupštini AP Vojvodine.“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine.

Jakšić je rekao da, bez obzira na insistiranje Srpske radikalne stranke, niko od predstavnika naprednjačkog pokrajinskog režima, nije obrazložio program ovoga fonda u 2018. godini, niti kako će biti utrošeno opredeljenih 50 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

„Rebalansom budžeta obezbeđeno je 50 miliona dinara za obnovu kulturno – istorijskog nasleđa Sremskih Karlovaca, a nikome nije poznato šta je program ovoga fonda u drugoj polovini 2018. godine. Niko ne zna za šta su konkretno namenjena sredstva. Da li će se ova sredstva koristiti za obnovu pokretnih kulturnih dobara ili za sanaciju, rekonstrukciju i revitalizaciju nepokretnih kulturnih dobara u starom karlovačkom jezgru? Ili je u pitanju kombinacija jednog, drugog i nečega trećeg? Sa paušalnim i neodređenim planom programskih aktivnosti, bez jasno određenih prioriteta i bez pune kontrole, budžetski fond za Sremske Karlovce poslužiće pojedincima iz vrha pokrajinskog režima da dodatno napune sopstvene džepove.“ – istakao je Jakšić.

Srpska radikalna stranka zahteva da se opštinsko rukovodstvo Sremskih Karlovaca, ogrezlo u kriminalu i korupciji, drži na bezbednoj udaljenosti od sredstava iz ovog fonda. Jakšić je podsetio da je, predsednik karlovačke opštine, jedan od najbahatijih lokalnih naprednjačkih moćnika u Srbiji.

„Srpski radikali svakodnevno raskrinkavaju kriminalne radnje u koje je upetljan Nenad Marinković, predsednik opštine Sremski Karlovci. Marinković se bahati na svakom koraku. To je čovek koji jede, pije i oblači se o trošku opštine. Marinković i njegova družina su u kriminalu do guše i ove ljude treba držati dalje od novca iz budžetskog fonda za Sremske Karlovce. Dobra ideja za obnovom kulturno – istorijskog nasleđa u Sremskim Karlovcima će ostati mrtvo slovo na papiru i biće obesmišljena ukoliko se ne uvedu striktni mehanizmi kontrole rada i trošenja sredstava iz budžetskog fonda za Sremske Karlovce.“ – zaključio je Đurađ Jakšić.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM