Шешељ: Не подносим оставку!

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ одржао је данас конференцију за новинаре у седишту странке. Лидер радикала је изјавио да је Српска радикална странка незадовољна изборним резултатима и да ће се у наредном периоду бавити проучавањем разлога због којих је дошло до пада у броју освојених гласова. Један од тих разлога је, по Шешељевој процени, мали проценат његовог појављивања на телевизијама са националном фреквенцијом, за разлику од Александра Вучића. Оно што је, према Шешељу, пресудило да не дође до другог круга је последњи дан кампање у којем је Александар Вучић довео родитеље у студио телевизије са националном фреквенцијом, у емисију која је трајала 2 сата и 20 минута. Шешељ је навео да сматра да је контрола над медијима учинила све, јер је вођена такозвана тотална пропаганда, која људима разара мозак и која доводи до контроле свести. Он је објаснио да је то у науци доказан поступак којим се испирају мозгови и којим се постиже ефекат у јавном мњењу, а који је сушта супротност правим осећањима људи.

Након осврта на изборни резултат, др Војислав Шешељ је изјавио да се Српска радикална странка не супротставља демонстрацијама које се одвијају у градовима широм Србије јер оне представљају основно грађанско право.

Поред тога, додао је да су српски радикали сагласни са захтевом да се посмењују многи чланови Републичке изборне комисије, да се потпуно укине РЕМ, да се посмењују комплетна руководства Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

У завршетку конференције Шешељ је одговарао на питања новинара и том приликом изјавио да неће поднети оставку на место председника Српске радикалне странке. Такође је понудио 1.000 евра ономе ко му докаже да је изјавио да се повлачи из политике уколико Љубиша Прелетачевић Бели буде освојио више гласова.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ