ДРУГИ И ТРЕЋИ ПРОЦЕС ЗА НЕПОШТОВАЊЕ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА

130.
ДРУГИ И ТРЕЋИ ПРОЦЕС ЗА НЕПОШТОВАЊЕ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА

У књизи су приказани други и трећи процес за непоштовање Хашког трибунала који су се водили против проф. др Војислава Шешеља.
У другом поступку за непоштовање суда др Шешељ се терети због штампања и објављивања књиге „Очерупана хашка ћурка Кристина Дал” у којој је он, како се наводи у налогу уместо оптужнице, „обелоданио информације о 11 заштићених сведока, укључујући њихова права имена, занимања и места пребивалишта, супротно налозима претресног већа у главном поступку”. Претресно веће, на челу са О-Гон Квоном, донело је 31. октобра 2011. године пресуду, која је потврђена одлуком жалбеног већа 28. новембра 2012. године, да се проф. др Војислав Шешељ кажњава са осамнаест месеци затвора.
Трећи поступак за непоштовање суда у оптужници обједињује претходна два и додаје књигу „Глупсон из Манитобе Брус Мекфарлен” и још пет докумената који се налазе на сајту председника Српске радикалне странке. Трећим поступком за непоштовање суда, др Шешељ је осуђен на две године затвора на Видовдан, 28. јуна 2012. године.

Рецензенти: Петар Јојић и Јово Остојић
Аутор предговора: Мирољуб Игњатовић
Година издања: 2016.

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ