КОРА ОД БАНАНЕ

35.
КОРА ОД БАНАНЕ

Окосницу књиге чини маратонски судски процес који је вођен поводом доделе општинског стана у Земуну, због чега је прашина у инструментализованим медијима подигнута до неслућених размера. Судски процес у “случају Барбалић” започео је 1997. године, а окончан је правоснажном пресудом Вишег суда у Београду почетком 2015. године.
Књига, поред судских докумената из овог процеса, доноси бројне новинске чланке посвећене тој теми, како оне који су крајње необјективно и непоткрепљено држали страну незаконитим бившим станарима, тако и оне из “Земунских новина” из тог периода, који, осим осврта на изрежирани и надувани случај Барбалић, јасно осликавају време радикалског чуда у Земуну, процвата ове општине под радикалском влашћу и подсећају на огроман посао учињен на побољшању квалитета живота грађана, на време када је општина Земун, на челу са председником општине, др Шешељем, била светли пример у који су биле упрте очи народа читаве Србије.
Простор је дат и “случају Баровић”, који је у то време добио огроман публицитет у инструментализованим медијима. Пренет је цео ток емисије “Тет-а-тет” на БК телевизији после које је адвокат који се, непозван, јавно мешао у “судски предмет Барбалић” налетео на кору од банане, и судски процес везан за овај случај, а књига преноси и низ новинских чланака на ову тему.

Рецензенти: Вјерица Радета и Зоран Красић
Аутор предговора: Љиљана Михајловић
Година издања: 2015.

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ