КРИЦИ ИЗ ХАШКЕ ЈАЗБИНЕ

126.
КРИЦИ ИЗ ХАШКЕ ЈАЗБИНЕ

У овој књизи сабрани су сви новински чланци, објављени у периоду од марта до децембра 2012. године, који се тичу процеса који се водио против др Војислава Шешеља, с једне, и предизборне кампање на свим нивоима и постизборних догађаја, с друге стране. Овај период Шешељеве борбе у Хагу, крунисан маестрално изведеном завршном речју, осликава време његовог жртвовања за интересе српског народа.
У Хагу се овај српски јунак борио против западних моћника у виду судија Хашког трибунала; против оних који су му забрањивали комуникацију с централом странке и породицом како не би, како је говорио Дејвид Толберт, утицао на политичка дешавања у Србији.
Борио се и против оних који су покушавали да минимализују издају Томислава Николића и Александра Вучића, против ноторних лажи које су издајници путем медија пласирали, попут оне о наводно нарученом убиству Томислава Николића од стране Војислава Шешеља. Иако је све време био у хашком казамату, Војислав Шешељ је водио политичку и правну битку на више фронтова истовремено. И поред свих недаћа, мука и подметачина, лидер српских радикала у завршној речи шаље пркосну поруку својим политичким непријатељима: „Не можете ми ништа”. Још тада, из суднице, упозоравао је српски народ да су Томислав Николић и Александар Вучић спремни на много горе ствари него Борис Тадић и Демократска странка.
И поново је Шешељ био у праву. Баш те, 2012. године, у предизборној кампањи, Томислав Николић се у Косовској Митровици заклињао српском народу да се неће смирити док се на Косово и Метохију не врати српска војска и полиција и не створе услови за повратак свих прогнаних Срба али недуго по устоличењу, заједно с Вучићем креће да задаје завршни ударац српским интересима на Косову и Метохији потписивањем противуставних Бриселских споразума, чиме су терористима предали законодавну, судску и извршну власт.
Читаоцима ће бити јасно, с ове временске дистанце, колико је заправо евроунијатска кампања те 2012. године у Србији била јака, као и да је заједнички циљ СНС и ДС био да се Српска радикална странка елиминише са српске политичке сцене.

Рецензенти: Милорад Мирчић и Смиљана Гламочанин Варга
Аутор предговора: Миљан Дамјановић
Година издања: 2017.

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ