Александар Шешељ: Покренути дипломатску офанзиву да се у Савету безбедности УН разговара о угрожености Срба у Црној Гори

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ на данашњој конференцији за новинаре позвао је Владу Републике Србије да што хитније покрене дипломатску офанзиву да се у Савету безбедности УН разговара о положају и угрожености српског народа у Црној Гори после усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Обраћајући се новинарима у Скупштини Србије, Александар Шешељ је оценио да су, поред Срба на Косову и Метохији, тренутно најугроженији Срби у Црној Гори и да сваким даном одуговлачења, њихова ситуација постаје све тежа.

Очигледно је да после стварања црногорске нације и језика, мафијашки режим Мила Ђукановића хоће да очисти Црну Гору од свега што има префикссрпско. Ако желимо да помогнемо српском народу у Црној Гори, морамо да покренемо дипломатску офанзиву како би питање њиховог положаја дошло на дневни ред Савета безбедности УН где имамо јаке савезнике у Русији и Кини, рекао је заменик председника Српске радикалне странке.

Шешељ је оценио да је власт у Србији променила реторику према дешавањима у Црној Гори, али и додао да то не сме да остане само маркетиншка кампања.

Закон о слободи вероисповести не само да је уперен на уништавање српског идентитета у Црној Гори, него је и противправан у смислу раздвојености цркве и државе, као и неприкосновености приватне својине. То су аргументи које српска страна треба да истакне, истакао је Александар Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР