АЛО! ИНТЕРВЈУ Александар Шешељ (СРС) о изборима и кампањи: НЕЋЕ ИМ ПРОЋИ СЦЕНАРИО РУШЕЊА ВЛАСТИ НА УЛИЦИ!

Предстојећи избори, између осталог, доносе и једну новину: у гласању у Београду Српска радикална странка има своје представнике на листи „Београд не сме да стане“, заједно с напредњацима. Разговор с Александром Шешељем, чији је отац оформио и годинама водио радикале, а сада је главну оперативну улогу препустио сину, зато и почињемо питањем о овој сарадњи СРС и СНС.

Пише: Бојана Пауновић

Како је до овога дошло и каква су очекивања од градских избора?

- Ми смо одговорили на позив руководства СНС и формирали заједничку листу за изборе у Београду. Сматрамо да је у интересу свих грађана да се у Београду сачува сваки патриотски глас и да не дозволимо да се власти дочепа групација антисрпских политичких странака позната по систематској пљачки главног града у време када су били на челу Београда. Осим тога, у питању су странке које су клијенти америчке и других западних амбасада познате по својим ставовима о такозваном независном Косову, некаквом геноциду у Сребреници, чланству Србије у НАТО и сличним ставовима супротним интересима српског народа. Наравно, Београд је и поред своје величине и значаја, ипак локална самоуправа где мање долази до изражаја идеолошка оријентација политичких странака, уосталом, због тога СРС и СНС нису у коалицији на републичком нивоу, али не желимо да допустимо да антисрпским странкама, подржаним квазипатриотским партијама, Београд буде одскочна даска за преузимање власти у Србији и да дођемо у прилику да нам се понови црна епизода српске историје коју смо имали после 5. октобра 2000. године.

Протеклих дана били смо сведоци најгорих могућих напада на породицу председника Александра Вучића. С обзиром на то да су породице Шешељ и Вучић у кумовским односима, како ви то видите?

- Без обзира на наше личне односе, одвратна кампања прогона породице Александра Вучића показује кукавичлук медијско-политичког конгломерата који стоји иза тих напада и недостатак критичке политичке аргументације. Мислим да ће та кампања бешчашћа и одвратности изазвати супротан ефекат у народу.

Једна од кључних порука СРС у кампањи је да јавни извршитељи имају превелика овлашћења и да то треба онемогућити. Зашто мислите да је то важно?

- То је једно од горућих питања данас у Србији. Наша држава је дошла у ситуацију да су приватна лица узурпирала државну надлежност коју користе за злоупотребе и неконтролисану пљачку. СРС је скупила више од 100.000 потписа грађана Србије за нови предлог закона о извршењу и обезбеђењу којим се укидају јавни извршитељи и извршење враћа у судове.

Као странка јасне националне оријентације, како објашњавате то што су неке друге, наводно патриотске странке спремне да руше власт са онима за које је „Косово независно, а Срби су починили геноцид“?

- Мислим да су у питању странке без икаквих политичких уверења које се увек руководе само својим себичним политичким интересима и које недостатак икакве политике и лицемерје покушавају да замаскирају великим речима и паралелама са знаменитим личностима српске историје. Први су долетели прошле године на позив Драгана Ђиласа с намером да са прозападним странкама направе коалицију у Београду и показали свима ко су и шта су. У руководству тих странака су људи без икаквог интегритета. Бошко Обрадовић на сваким изборима у новој коалицији, урадио би све да би дошао да мандата у Скупштини. ДСС се наводно представља као странка која је у одбрани Косова и Метохије у саставу Србије, а обилазе их службеници америчке амбасаде у седишту њихове странке.

Прича се о плановима да се након избора покуша силом рушење власти. Имате ли нека сазнања о томе и да ли је то реалан сценарио?

- То је свакако сценарио на који је западни фактор спреман и има своје људе распоређене у разним политичким странкама који су спремни да такав сценарио изведу по моделу Македоније, Украјине, Венецуеле и других. Чврсто сам уверен да у тим намерама не могу успети.

Ускоро ће, упркос свим опструкцијама, бити одржан попис у Црној Гори. Шта тамо можемо очекивати?

- Надам се да ће у Црној Гори доћи до слободног изјашњавања на предстојећем попису и да ће то бити најбољи одговор на дугогодишње настојање неоусташког режима Мила Ђукановића да се у Црној Гори створи вештачки идентитет заснован на затирању свега српског. Надам се да се Црна Гора полако враћа себи.

Обилазите Србију у кампањи, какви су утисци са терена?

- Утисци су веома позитивни, нигде нисмо наишли на негативне коментаре. Ми српски радикали настојимо да у овој кампањи представимо српском народу наш политички програм, да објаснимо зашто сматрамо да Србија треба да одустане од погубног процеса евроинтеграција и зашто се боримо да Србија постане прва европска земља које се придружује БРИКС-у. Ми ћемо се увек борити за српске националне интересе, без обзира на то да ли ћемо након избора бити на власти или у опозицији, за очување нашег суверенитета и територијалног интегритета и Косова и Метохије у саставу Србије, за опстанак и сваку помоћ Републици Српској, као и за чување нашег савезништва са Русијом.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ