Делегација Српске радикалне странке положила венац на гроб славног српског ђенерала Вељка Раденовића

Делегација градског одбора Српске радикалне странке у Крушевцу данас је присуствовала помену српском јунаку ђенералу Вељку Раденовићу и том приликом положила венац на гроб славном српском јунаку.

Председник Расинског окружног одбора Српске радикалне странке, мр Дејан Маринковић, изразио је забринутост што се ни након девет година од смрти ђенерала, нико од градских челника није сетио да данас дође и ода почаст славном српском борцу за слободу. Ђенерал Вељко уписао се у историју својим јуначким подухватима у борбама против Арнаута. Данас је наш народ на Косову и Метохији поново суочен са малтретирањем од стране шиптарских терориста и нашој браћи у јужној српској покрајини данас, више него икад, недостаје сигурност какву им је пружао ђенерал Вељко Раденовић. Србија мора да изгради културу памћења, а ми као народ морамо вечно бити захвални оваквим херојима и часним патриотама.

Подсећамо јавност да је градски одбор Српске радикалне странке у Крушевцу предложио комисији за кадровска и административна питања да постхумно додели признања великим српским јунацима и борцима за слободу, ђенералу Вељку Раденовићу и четничком војводи Драгутину Кесеровићу, али  је комисија без образложења одбила предлоге.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ