Конференција за новинаре, 13. мај 2021. године

Ђурађ Јакшић: Даме и господо новинари, након парламентарних избора у Црној Гори који су одржани 30. јуна прошле године, целокупно Српство било је силно обрадовано због чињенице да је након тридесет година тираније антисрпски мафијашки режим Мила Ђукановића коначно послат на сметлиште историје и да је за све грађане Црне Горе и за српски народ у Црној Гори коначно стигла слобода. Међутим, од самог старта, дакле, од момента избора Здравка Кривокапића за председника владе и формирања „експертске владе, која је Кривокапићу издиктирана у америчкој и британској амбасади у Подгорици, почели су проблеми. У тој влади је било места за све, само није било места за политичке представнике српског народа, тако да су позитивна енергија и ентузијазам код народа у Црној Гори врло брзо, нажалост, спласнули.

Подсећамо јавност да се Здравко Кривокапић налазио на челу Српске листе, а да је непосредно након избора окренуо леђа српском народу и политичким представницима српског народа у Црној Гори.

Одбијање захтева да се поништи одлука о протеривању српског амбасадора Владимира Божовића из Црне Горе, захтев за смену министра правде Владимира Лепосавића због изреченог става о догађају у Сребреници, одуговлачење и пренемагање по питању коначног темељног уговора са Српском православном црквом, гурање резолуције о наводном геноциду у Сребреници на Скупштину Црне Горе, одбијање да се поништи признање лажне шиптарско-терористичке нарко државе на Косову и одбијање да се укину санкције према Руској Федерацији, све ово у претходних седам-осам месеци заправо непогрешиво осликава карактер Здравка Кривокапића и владе на чијем челу се налази.

Српски народ у Црној Гори је изигран, а влада Здравка Кривокапића вуче потезе који нису много мање противни интересима српског народа и који нису много мање србофобични од потеза које је повлачио режим Мила Ђукановића. Нажалост, то су данас непобитне чињенице.

Даме и господо, ми српски радикали смо мишљења да се самовољи и лудилу Здравка Кривокапића мора стати на пут. Због тога позивамо све партије које чине већину у парламенту Црне Горе да гласају против срамне резолуције о наводном геноциду у Сребреници и да гласају против смене министра правде и људских права Владимира Лепосавића. Српска радикална странка је мишљења да српске странке не смеју ни за милиметар да попусте Здравку Кривокапићу у погледу ова два питања, па чак и по цену пада садашње црногорске владе и расписивања ванредних парламентарних избора у Црној Гори.

Српска радикална странка није ни најмање изненађена због овековечења политичког савеза и љубави између Српске напредне странке и Шапићевог такозваног Српског патриотског савеза. Подсећамо јавност да је Шапићев СПАС једна од 14 политичких партија којима су напредњаци прикупљали потписе за кандидатуру на изборима и дали сву логистичку подршку, дакле материјалну, медијску, контролоре, чак и кандидате на одређеним локалима за прошлогодишње парламентарне покрајинске и локалне изборе који су одржани у Републици Србији.

Користим ову прилику да у име Српске радикалне странке позовем све преварене, изигране и разочаране чланове СПАС-а Александра Шапића, и људе који су гласали за њих на овим последњим изборима, да се прикључе Српској радикалној странци као јединој истинској патриотској опозицији напредњачком режиму на политичкој сцени Србије.

Ми, српски радикали, настављамо и са борбом против доношења скандалозног закона о такозваним истополним заједницама, а заправо закона који треба да легализује геј бракове у Србији. Српска радикална странка се најоштрије противи доношењу овог закона зато што је он изразито депопулациони, зато што је у супротности са породичним традиционалним вредностима наше државе и друштва, зато што се коси са основним постулатима вере свих традиционалних религија које су заступљене на територији Републике Србије и, у крајњој линији, зато што је предлог овога закона противуставан.

Користим ову прилику да се захвалим свим грађанима који су до сада дали свој потпис и да позовем све оне који то још увек нису учинили да потпишу ову нашу петицију, јер ћемо на тај начин послати јасну и снажну поруку напредњачком режиму да је Србија и даље за породичне и традиционалне вредности, а изричито против легализације геј бракова.

Изволите, ако ви имате неко питање?

Новинар: Имам ја једно.

Ђурађ Јакшић: Кажите.

Новинар: Ако је тај податак јаван, како напредује та петиција, јесте ли близу да прикупите све потписе?

Ђурађ Јакшић: Српска радикална странка је јако задовољна одзивом грађана. Ми смо прикупили већ преко 30.000 потписа петиције против закона о такозваним истополним заједницама. Међутим, настављамо даље ову нашу акцију. Она ће трајати сигурно током читавог маја месеца, па највероватније и у јуну. Циљ нам је да у разговору са грађанима, дакле, на инфо-пунктовима, на штандовима широм Србије укажемо на опасности које вребају иза овог скандалозног закона. Оно што смо уочили је чињеница да веома мали број грађана заправо зна шта се ту крије. Чули су да се спрема неки закон, али не знају да се ту између осталог крије чак и могућност усвајања деце, да један од партнера из истополне заједнице буде потенцијално хранитељ детета. Када им то пренесемо као нешто што се скрива иза овога закона, народ је озлојеђен и практично одушевљено прихвата да потпише ову нашу петицију.

Користим ову прилику да позовем још једном све оне који још увек нису дали свој потпис, да то могу да учине на инфо-пултовима широм Србије или у седиштима општинских и окружних одбора Српске радикалне странке широм Републике Србије.

Да ли имате још неко питање? Уколико немате, захваљујем се што сте присуствовали нашој конференцији за медије.

https://www.youtube.com/watch?v=9m2cja-z6M0

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ