Конференција за новинаре, 27. мај 2021. године

Ђурађ Јакшић: Даме и господо новинари, добродошли на нашу редовну конференцију за медије.

Српска радикална странка је мишљења да је потребно хитно, без одлагања, извршити темељну реконструкцију Владе Републике Србије, како би са министарских позиција били елиминисани људи који су огрезли у криминалу и корупцији, који су повезани са најбруталнијим мафијашким клановима, који отворено раде против интереса сопствене државе, а за рачун и интерес западних агентура у Републици Србији.

Српска радикална странка захтева хитну смену два потпредседника Владе Републике Србије, који су у исто време и два лажна доктора наука – Небојше Стефановића и Зоране Михајловић.

Министар одбране Небојша Стефановић мора бити смењен са свих политичких функција зато што је огрезао у криминалу и корупцији, зато што је најодговорнији за аферу прислушкивања, зато што је сада већ потпуно очито да је Беливуков клан имао јаку залеђину и логистику у врху полиције, управо када је он био министар унутрашњих послова и зато што је, у крајњој линији, Небојша Стефановић експонент америчке обавештајне службе у Влади Републике Србије.

Дакле, да има трунку морала и части, Небојша Стефановић не би чекао смену, него би сам поднео оставку, поготово након захтева локалних одбора Српске напредне странке широм Републике Србије за тако нешто. Међутим, очито да је реч о човеку који нема морала и скрупула, зато мора бити смењен са министарске позиције и ражалован практично од свих политичких функција у држави Србији.

Са друге стране, министар рударства и енергетике Зорана Михајловић мора наглавачке да лети из Владе Републике Србије, зато што је у криминалу до гуше, зато што се за њено име везује велики број корупционашких афера и злоупотреба службеног положаја, зато што користи и најмању могућу прилику да најпоганије огади сарадњу са Русијом и Кином, односно на најпоганији могући начин да руши инвестиције Русије и Кине у нашој земљи, и у крајњој линији због тога што је Зорана Михајловић неко ко отворено ради против интереса Републике Србије, а у корист Сједињених Америчких Држава.

Безобразлук, бахатост и самовоља Зоране Михајловић данас су поново дошли у први план, и то поводом најаве обустављања изградње термоелектране „Колубара Б”, иначе инвестиције кинеске компаније „Пауер Чајна” чија је вредност око 385.000.000 евра. Видели сте да је одмах скочио овај НАТО цивилни сектор у заштиту Зоране Михајловић и у правдање те сулуде идеје да се ова инвестиција стопира и да Србија у неком најближем наредном периоду пређе на обновљиве изворе енергије.

Такође, по налогу Америчке амбасаде у Београду Зорана Михајловић све чини не би ли стопирала ову кинеску инвестицију, под бесмисленим изговорима како Србија треба да иде у правцу Европске уније, како то од нас захтевају Европљани, како је то у складу са отварањем поглавља које се тиче заштите животне средине, зелене Србије, мини-хидроелектрана и обновљивих извора енергије.

Даме и господо, Српска радикална странка подсећа јавност да је Зорана Михајловић одговорна управо за изградњу ветропаркова и мини-хидроелектрана, и то без одговарајуће законске регулативе и да је Народна скупштина управо на њен предлог 2019. године донела закон којим се легализује њено, у претходном периоду нелегално, деловање, односно подизање ветропаркова и мини-хидроелектрана.

Уколико би се наум Американаца, који спроводи Зорана Михајловић, реализовао, дакле уколико би Србија стала са производњом угља и стопирала изградњу термоелектране „Колубара Б”, самим тим и затворила „Колубару А” и термоелектрану „Никола Тесла”, немерљива штета би била нанета Републици Србији. Најмање 20.000 радника би остало на улици, остало без посла, а грађани би плаћали вишеструко веће рачуне за струју.

Српска радикална странке је мишљења да се самовољи и дивљању Зоране Михајловић коначно мора стати на пут, а једини начин да се то учини је смена са позиције министра рударства и енергетике.

Српска радикална странка је мишљења да у оквиру реконструкције владе поред Небојше Стефановића и Зоране Михајловић мора бити смењен и министар здравља Златибор Лончар, који је такође огрезао у криминалу и корупцији, као и министар за људска и мањинска права и дијалог Гордана Чомић, некада перјаница досманлијског режима, а данас напредњачки министар у Влади Србије.

Ми смо мишљења да неко ко отворено ради против интереса Републике Србије, неко ко је огрезао у криминалу и корупцији, не може да заузима важне државне функције и не може бити део Владе Републике Србије. Зато и тражимо смену ово четворо министара из владе.

Изволите, ако ви имате неко питање.

Новинар „Србин инфо” Градимир Потић: Како Српска радикална странка види штрајк рудара у „Колубари”?

Ђурађ Јакшић: Видели сте да непосредно након најаве затварања, односно стопирања изградње „Колубаре Б”, 6.000 рудара је ступило у тај штрајк упозорења. То ће бити далеко масовније ако Зорана Михајловић у свом лудилу не стане, из разлога што се ти људи једноставно брину за своју егзистенцију, брину се да ће остати без посла, да неће имати од чега да хране породице. Потпуно је оправдана њихова зебња зато што је Зорана Михајловић у свом политичком деловању показала да јој је последња рупа на свирали интерес и животи обичних људи, него све ради у складу са интересима Америчке амбасаде у Београду.

Градимир Потић: Где очекујете да ће завршити Небојша Стефановић?

Ђурађ Јакшић: Небојша Стефановић због свега мора да заврши у затвору. Да ли ће се то десити, видећемо у наредном периоду. Он мора бити ражалован и смењен са свих државних функција, ту нема никакве дилеме. Мора да одговара за криминал и корупцију, уколико се то докаже, наравно, али макар због командне одговорности као министар унутрашњих послова и због ове велике афере, у питању је прислушкивање председника републике, мора да сноси одговорност и мора бити смењен са функције министра одбране. Дакле, за очекивати је да Небојша Стефановић, ако је правде у овој земљи, заврши иза решетака због криминала у који је умешан због афере „Крушик” и повезаности са овим криминалним групама, односно криминалним клановима.

Градимир Потић: Крају, како Српска радикална странка види улазак Шапића у СНС?

Ђурађ Јакшић: Српска радикална странка није изненађена ни најмање уласком Александра Шапића и његовог СПАС-а у Српску напредну странку. Ми смо скретали пажњу да је на последњим парламентарним изборима из јуна прошле године Српска напредна странка скупљала потписе и дала комплетну логистику за практично 14 листа које су учествовале на овим изборима. Међу тим листама је и Шапићев СПАС, односно такозвани Српски патриотски савез. Нисмо изненађени због уласка Шапића у Српску напредну странку. Ја сам на последњој конференцији за штампу, искористићу и сада прилику, позвао све људе који су обманути, преварени, који су веровали у Александра Шапића и његову политичку причу, да се прикључе Српској радикалној странци као јединој истинској опозицији на српској политичкој сцени.

Да ли имате још неко питање? Уколико немате питања, ја вам се захваљујем.

https://www.youtube.com/watch?v=1ze7U-r25Dw

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ