Подршка оптуженима за ратни злочин у селу Кравица испред Специјалног суда за ратне злочине

Чланови Српске радикалне странке данас су се окупили испред зграде Специјалног суда, уочи суђења оптуженима за ратни злочин у селу Кравица, код Сребренице 1995, како би им дали подршку, наводећи том приликом да нема доказа против њих и уједно изразили очекивање да ће домаће судство препознати њихову невиност и пресудити исправно.

Народни посланик Српске радикалне странке у Скупштини Србије Александра Белачић је истакла да ће радикали поново долазити, као што су то и радили од почетка суђена, чиме желе истовремено да подигну свест грађана о овом процесу.

„Пружамо подршку осморици полицајаца који су неправедно оптужени за нешто што се назива ратним злочином у селу Кравица. То није био ратни злочин већ изоловани инцидент“, рекла је Белачић и истакла да „у селу Кравица није стрељано 1.313 муслимана, како се наводи у оптужници, него 317 заробљеника“.

Она је навела још и то како је: „Подизањем оптужнице у овом предмету наше Тужилаштво за ратне злочине показало да је потпуно инструментализовaно од стране Хашког трибунала, који већ две деценије – под паролом кажњавања криваца за ратне злочине на простору бивше СФРЈ – заправо кажњава искључиво припаднике српског народа, jeр нема ни материјалних доказа, нити сведочења, који би могли да повежу ове оптужене полицајце са оним што се десило у селу Кравица“.

„Ми смо потпуно уверени у њихову невиност“, рекла је Александра Белачић и, након краћег обраћања новинарима, ушла у зграду Специјалног суда са члановима Српске радикалне странке како би присуствовала суђењу.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ