Припремно рочиште по тужби Јелене Милић против проф. др Војислава Шешеља Др Шешељ: Доказао сам да је Јелена Милић НАТО пицајзла!

У Првом основном суду одржано је данас рочиште по тужби председнице Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) Јелене Милић против председника Српске радикалне странке проф. др Војислава Шешеља због повреде угледа и части.

Данас су предлагани докази за извођење током поступка.

Проф. др Шешељ је најавио да ће поднети противтужбу, налазећи као основ за то изјаву Јелене Милић поводом његовог сусрета с председником руске Думе Дмитријем Рогозином, пре три године.

Председник Српске радикалне странке проф. др Шешељ је оставио суду, као и другој страни, своју књигу НАТО пицајзла Јелена Милић, предлажући је као доказ, уз објашњење да су ту многи његови говори, у којима се помиње и Милић.

Милић је поднела тужбу јер је, како је навео њен адвокат, др Шешељ њу увредио лично и оценио да није реч о политичкој дисквалификацији како он тврди.

„Др Шешељ користи речи као што су 'пицајзла', 'караконџула', које су усмерене на њу (Јелену Милић) као личност, вређа је да је 'слуга НАТО пакта', рекао је адвокат и као доказ предложио акт о финансирању пројеката ЦЕАС, односно да то не чини НАТО, али је затражио да то не уђе у записник, на шта је др Шешељ узвратио како је то процесно немогуће.

Кад је проф. др Шешељ током припремног рочишта предложио да се његова књига прихвати као доказ, друга страна се успротивила наводећи да нема потребе да се чита хиљаду страна, већ је довољан сам наслов као потврда вређања, предлажући снимке неких емисија у којима је говорио проф. др Шешељ, као и читање списа.

Ја је нисам увредио као жену, већ сам јој се обратио као јавној личности, јер је главни НАТО лобиста и њихов слуга, изјавио је проф. др Шешељ.

Долазећи на суђење, проф. др Шешељ се, пре рочишта, које је повремено личило на расправу две стране, Јелени Милић обратио користећи исте изразе због којег га је тужила.

По изласку с рочишта, председник Српске радикалне странке проф. др Шешељ је изјавио да очекује да добије спор и да тужба буде одбијена, одајући да је адвокатЈелене Милић потегао документ да Милићева не прима паре од НАТО пакта, па се предомислио“.

Суд је наредно рочиште заказао за 24. април идуће године, када ће почети извођење доказа и биће саслушани и подносилац тужбе и тужени - Милић и проф. др Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ