Радикали траже оставку градоначелника Београда

Алеја заслужних грађана је једна од засебних алеја на Новом гробљу у Београду предвиђена за сахрану значајних личности, односно заслужних грађана, а одобрење за сахрану даје градоначелник Града Београда.

У Алеји заслужних грађана сахрањене су истакнуте личности са посебним заслугама из разних друштвених, политичких, културних и уметничких области. Некада су за сахрану у Алеји заслужних грађана постојали одређени критеријуми, а предлоге за сахрану, поред чланова породице, најчешће су давали Српска академија наука и уметности, министарства задужена за послове културе, одбране, унутрашњих или спољних послова или нека удружења.

Временом ти критеријуми су се изгубили, па су у Алеји заслужних грађана сахрањивани и људи који су на различите начине били истакнути у тренутку смрти, или је њихова смрт изазвала посебну пажњу јавности, па су се у Алеји заслужних грађана нашли чак и издајници који су радили на штету државе и народа.

Последња одлука градоначелника Града Београда Зорана Радојичића да се у Алеју заслужних грађана сахрани осведочени издајник, дугогодишњи новинар и уредник антисрпских новина „Време“ Драгољуб Жарковић, је увреда целом српском народу због чега Зоран Радојичић мора одмах да се повуче са функције градоначелника.

Одлука градоначелника је скандалозна, штетна и недолична због чега Српска радикална странка захтева да Зоран Радојичић одмах поднесе неопозиву оставку на функцију градоначелника Града Београда јер је овим непромишљеним потезом изгубио легитимитет за обављање функције.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР