Радикали траже забрану уласка миграната због корона вируса

Српска радикална странка захтева да Влада Републике Србије због ширења корона вируса забрани улазак миграната у Србију јер није могуће контролисати њихово кретање.

Александар Шешељ, заменик председника Српске радикалне странке, истакао је на конференцији за новинаре у Народној скупштини да Влада Србије није имала адекватну стратегију у вези са мигрантском кризом и да се показала неодговорном у светлу великог прилива миграната, али да би сада морала да забрани њихов улазак у Србију јер не постоји начин да се утврди ни колико их има нити одакле долазе, с обзиром да границу прелазе углавном на незаконит начин.

„Поставља се питање како је могуће утврдити да ли је неко заражен ако се не зна ни како је дошао, одакле је дошао и куда је прошао. Постоји реална опасност од потенцијалног ширења тог вируса због миграната које нисмо у стању ни да евидентирамо и лоцирамо, нити да знамо било шта о начину на који су ушли у земљу”, рекао је Шешељ.

Мигранти су често актери кривичних дела, па се у последње време у појединим местима појавила атмосфера страха због информација које могу бити и нетачне, али је чињеница да у Србији кривична дела која почине мигранти пролазе некажњено.

„Због тога је потребно хитно донети мере поводом мигрантског питања и потпуно и апсолутно забранити улазак мигрантима у Србију. Власт је већ дужи низ година подредила интересе грађана Србије мигрантима. Ми нисмо ни ксенофоби ни расисти, нити смо подложни теоријама завере, али ово је једино решење, поготово у овој ситуацији”, истакао је Шешељ.

Шешељ је оценио да највећи терет мигрантске кризе треба да поднесу земље које су и изазвале ратове у земљама из којих мигранти беже, а не земље попут Србије, које немају никакву кривицу у томе.

Он је додао да Европска унија земље попут Србије види као ресурс који може да користи као јефтину радну снагу, али и као паркинг за мигранте, због чега европске интеграције нису позитивна ствар и не би смеле да буду приоритет за Србију.

Заменик председника српских радикала обавестио је јавност и да је Српска радикална странка због ширења корона вируса отказала све заказане скупове те да нове неће заказивати док за то не буду постојали услови.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР