Шешељ: Европа подржава терористе и трговце органима на Косову и Метохији

СТРАЗБУР – Завршног дана зимског заседања Парламентарне скупштине Савета Европе заменик председника Српске радикалне странке и народни посланик Александар Шешељ истакао је да су изгледа сви заборавили Резолуцију 1782 из 2011. године, заборавили су и „Истрагу о наводима нечовечног поступања и нелегалне трговине људским органима на Косову и Метохији“ , као и извештај Дика Мартија. На Парламентарној скупштини данас се расправљало о туризму трансплантације органа, и тим поводом Шешељ је изјавио:

„У Резолуцији стоји да су неки Срби и неки косовски Албанци били заточени на скривеним местима под контролом ОВК у Северној Албанији и тамо били подвргнути нечовечном и понижавајућем поступању, често пре него што су потпуно нестали. Органи су вађени од заточеника на клиници на албанској територији, а потом преношени у иностранство због трансплантације. А особа која стоји иза ових злочина је бивши вођа ОВК и актуелни председник тзв. Републике Косово, Хашим Тачи. Овај терориста и ратни злочинац је поштован и прихваћен од међународне заједнице, као и од већине западних земаља које су признале тзв. Републику Косово, а чак је стајао и поред господина Макрона и госпође Меркел испод Тријумфалне капије током обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата.

А да ово лицемерје буде још веће, услов ЕУ за Србију је признање независности тзв. Републике Косово. Морам да кажем да нема часних људи у српској политици који су спремни на такав чин. Србија никада неће признати нелегалну окупацију своје територије.

Инсистирамо да институције ЕУ, Савет Европе и све међународне институције истраже и казне све одговорне за трговину органима на Косову и Метохији и да престану да подржавају терористичку „државу“ у срцу Европе“, нагласио је Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР