СРС: Србија да одустане од пута ка ЕУ и окрене се Русији, Кини и земљама Истока

Српска радикална странка се противи чланству Србије у Европској унији и заступа идеју ближег повезивања са земљама на Истоку, попут Русије, Кине и осталих земаља бившег Совјетског савеза, изјавила је данас народни посланик Александра Белачић на заседању Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње у Бакуу.

Белачић је рекла да су српски радикали највећа опозициона партија у српском парламенту која заступа тај став и да управо тема заседања (проблеми пензионог система) показује да између тих земаља има много сличности.

„Србија има велики изазов да обезбеди пораст животног стандарда за своје становништво. У нашој држави највеће бреме носе грађани на Косову и Метохији, покрајини окупираној од албанских терориста, уз помоћ и подршку САД и осталих држава чланица Европске уније”, рекла је она.

Белачић је захвалила Азербејџану због тога што није признао једнострано проглашену независност Косова.

„Ми не само да штитимо своју територију, већ и подржавамо државе које се суочавају са сличним проблемом. Пре свега, подржавамо Русију по питању Крима, Донбаса и других територија. Русија штити територијални интегритет Србије можда и боље него што ми то радимо, а ми се истовремено одупиремо притиску Запада да наметнемо санкције Русији”, рекла је она.

Народни посланик Белачић је изразила наду да ће Србија ускоро моћи да се похвали одустајањем од пута европских интеграција и преласка на што интензивнију сарадњу са земљама Истока.

„Ми радикали настављамо наше залагање за приступање Евроазијском савезу и Организацији договора о колективној безбедности и надамо се да ће наша политика ускоро постати званичан став Србије”, додала је она.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР